5597-EN SZAVAZTAK MATKOVICHRA, 7239-EN TILTAKOZNAK ELLENE

2019 októberében Matkovich Ilona a szavazatok alig több mint 41%-ával, 5.597 szavazattal lett Vác polgármestere. De nem telt el azóta sok idő, és máris jóval többen, 7.239-en mondják azt, hogy nem kérnek az általa terjesztett LMBTQ-gondolkodásmódból.

Vác nem lesz genderváros!

Egyre terjed a felháborodás Matkovich Ilonával szemben, amiért gender-szemléletét fokozatosan az egész városra ki akarja terjeszteni. Korábban már több cikkben is foglalkoztunk vele, hogy eltűntek a fiúk és a lányok a váci anyakönyvi hírekből – helyettük mindössze annyi szerepel, hogy „gyermek”. Mondhatnánk, hogy a helyzet nem meglepő, hiszen Matkovich korábban újságíróként melegekről szóló könyvet propagált, választási győzelmekor pedig elsők között gratulált neki egy debreceni szivárványos szervezet.

Havi városházi támogatás: 250.660 Ft.

Azonban úgy tűnik, az LMBTQ nem olyan népszerű, mint ahogy azt a polgármester asszony gondolta volna. A CitizenGo felületén petíció indult annak érdekében, hogy a gyerekeknek újra lehessen nemük Vácon. Az indítvány szerint: „Felszólítjuk Matkovich Ilona váci polgármestert, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a Váci Napló anyakönyvi híreiben a lányok újra lányok és a fiúk újra fiúk lehessenek, ne pusztán gyermekek!”

Matkovich valószínűleg azt gondolhatta, hogy Vácon is népszerű lesz az, ami a baloldaliaknak a nagypolitikában látszólag működik, szerette volna, hogy itt is mindenki körberajongja majd őt az LMBTQ melletti kiállásért. Viszont egészen úgy tűnik, hogy kimondhatjuk:

hatalmas bakot lőtt, országosan közel kétezerrel többen tiltakoznak most ideológiái ellen, mint amennyien anno rá szavaztak. Egészen pontosan 7.210 ember gondolja úgy, hogy elég abból, amit Matkovich terjeszt, és kérik vissza a normalitás talaján álló várost.

A számok márpedig nem hazudnak: a mai adatok alapján jóval többen tiltakoznak a polgármester asszony szemlélete ellen, mint amennyien 2019 októberében rá szavaztak. Ha Matkovich nem változtat ezek után sem az irányvonalán, jogosan merülhet fel a kérdés: kinek akar tetszeni, a váciaknak vagy a baloldali „nagykutyáknak”, hátha bekerülhet az országos politikába?

Kellő komolysággal tanulmányozzák e nem könnyen befogadható értelmező rajzokat! A „nemfiú” és „nemlánnyal” kezdődik, majd ilyen ábrák értelmezéséhez jutunk.

***

AZ EDDIG MEGJELENT ÍRÁSAINK E TÉMÁBAN

2020.03.18
Aki a koronavírus veszélyhelyzetet is gender szemlélettel látja: Jess Kinga
2020.06.28
Lehet, hogy a váci városházabarát sajtó is azonosulni kíván a szivárványideológiával?
2020.07.01
A váci jobbikos képviselőt nem zavarja a genderszemlélet?
2020.10.26
CSÍRÁJÁBAN KELL ELFOJTANI VÁROSUNKBAN A GENDER ESZMÉK TERJEDÉSÉT!
2020.11.25
VÁC NEM LESZ GENDERVÁROS! – MÁR TÖBB MINT 1400-AN ÍRTÁK ALÁ A MATKOVICHNAK CÍMZETT PETÍCIÓT
2021.01.10
VALAKI MEGHIBBANT A VÁROSHÁZÁN: A BALOLDAL SZERINT PUTYIN „ÜGYNÖKE” DOLGOZIK A GENDERPÁRTI POLGÁRMESTER ELLEN
2021.01.26
VÁC NE LEGYEN GENDERVÁROS! – MÁR TÖBB MINT 2500-AN ÍRTÁK ALÁ A MATKOVICHNAK CÍMZETT PETÍCIÓT
2021.02.04
A GYERMEKEKNEK JOGUK VAN A SZÜLETETT NEMÜKHÖZ, S EZ JELENJEN MEG AZ ANYAKÖNYVI HÍREKBEN IS!