FUTBALLVERESÉG AZ ELSŐ TAVASZI FORDULÓBAN

Vasárnap – tétre menően is – feléledtek a nemzeti labdarúgó bajnokság harmadik vonalának csapatai, hiszen lejátszották a 2020/2021-es kiírás első tavaszi mérkőzéseit.

Az NB III középcsoportjában szereplő csapatunk a Honvéd FC II ellen meccselt, látogatóként – a mérkőzés a házigazdák győzelmével zárult, 2:1-re nyert a kispesti alakulat.

A váci kezdőben helyet kapott mindkét télen igazolt játékos, Nagy Gábor és Gergely Péter, így ez volt a felállás:

Halasi – Hegedűs Cs., Nagy G., Kasza, Ódé (Sorecz, 34.) – Gergely P., Lukács K. (Rusvay, 79.), Zámbó (Nagy Z., 89.), – Magos, Sóron (Torda, 89.), Szalánszki.

A vereséggel a Vác FC újra veszélyeztetett pozícióba került a tabellán, hiszen 25 pontjával már csak egy ponttal előzi meg a kieső fertály élén tanyázó Hódmezővásárhely csapatát.

A március 7-én esedékes következő fordulóban a Vác FC ismét vendég lesz, ezúttal a középcsoportot vezető Kecskeméti TE csapatával megy szembe a csapat.

Ribáry Zoltán

***

Csank János: – A mérkőzés elején több gólt is kaphattunk volna, ez a rutinhiányból fakadt, illetve abból, hogy három jól fejelő játékosunk hiányzott. A bekapott találatnál aztán hibát követtünk el. Utána szerencsére magunkra találtunk, helyzeteket alakítottunk ki, majd megérdemelten egyenlítettünk. A második kapott gól előtt nem kellett volna faultolnunk, de a szenzációs beadás után teljesen üresen fejelhetett a Honvéd játékosa. A fordulópont aztán a kihagyott 11-es volt, amelynek során én is hibáztam, hiszen nem kiabáltam be; Sóron Tibor volt kijelölve a rúgásra; biztos voltam benne, hogy ő be is lövi, de aztán – miközben a cserékkel foglalkoztam – meglepve láttam, hogy Rusy rúgja a büntetőt. Összességében sajnálom a vereséget, mert az egy pontnak is lélektani ereje lett volna. Kicsit idegesek és görcsösek voltunk, ebből ki kell nőnünk!

vacfc.com