ÍGY NEM LEHET VÁROST VEZETNI – DR. CSEREKLYE KRISZTINA VÁCUP INTERJÚJA

Megkértük Vác ismert, közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. Az alábbiakban közöljük a VácUp című interjúsorozatunk következő nyilatkozójával, dr. Csereklye Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalom váci elnökével készített teljes beszélgetésünket.

A Mi Hazánk színeiben politizáló, környezetvédelmi szakember nem rejtette véka alá a beszélgetés során, hogy elégedetlen sok tekintetben a megválasztott, balliberális többségű testület munkájával. Ahogy elvárható egy radikális jobbközép párttól, elhangzott pár, sarkos mondat az interjúban:

„Amíg az első képviselő-testületek konstruktívan együtt tudtak működni, és akár a testületi ülésen kívül is megbeszélték dolgaikat, a jelenlegi képviselő-testületben ennek a nyomát sem látom.”

„Úgy érzem, hogy ez az oldal, ez nagyon messze van attól, hogy környezeti témában megfeleljen.”

„Nagyon sok területen a zöld program nem valósul meg a városban, nem olyan szakemberek vannak a háttérben, akik kiállnának, és egyértelműen megvalósítanák azt, amit kell képviselni.”

„Nem lehet arra építeni, hogy folyamatosan támadunk egy oldalt, együttesen, munkával lehet csak építkezni.”

„Jelen pillanatban a városvezetés semmilyen kritikát nem fogad el, pedig el kéne nekik viselni ezt, mivel ők is tanulhatnának ebből.”

„Most kicsit úgy tűnik, mintha a földbe dugná a fejét, és nem tudná, hogy mi történt az elmúlt öt évben. Én ilyenkor megkérdezem azt, hogy valójában ő az öt év alatt téli álmot aludt-e, vagy mi történt vele?”

„Én úgy érzem, hogy a demokrácia elveszítette a jelentőségét a városban. Ez nem városvezetés. Ez egy diktatúra.”