NEM TÉRKÉP E TÁJ – HELYBEN JÁRÓ HAZAJÁRÓ, AVAGY VISSZA A GYÖKEREKHEZ

A televízióban már műsoron volt a Hazajáró három azon – tavaly felvett – epizódja, amelyekben szűkebb pátriánk kies tájain bandukolt a csapat, de a stáb most a térségre fókuszáló, egyik különösen népszerű közösségi hálós csoportban is megosztott egy gazdag képkínálatot – a látogatók legnagyobb örömére.

„2020 márciusában beköszöntött egy új világ korlátozásokkal, határlezárással, nekünk pedig fogytán voltak filmjeink. Így fordult figyelmünk a Börzsöny felé, ahol egykoron megismerkedtünk a természettel és a természetjárással, és amelyhez ezer szállal kötődünk, így szinte jutalomjátékkal ért fel a hazai helyszínek bemutatása. Tudtuk, hogy a 26 percnyi műsoridőt akár tízszer is meg tudnánk tölteni, így a legnagyobb nehézséget az okozta, hogy mi kerüljön bele a filmbe, vagyis hogy „melyik kezünket vágjuk le”.

Végül a dél-börzsönyi kismedencék bejárása után bevettük magunkat a Magas-Börzsönybe, majd felvillantottuk a Dunakanyar mindkét partjának legérdekesebb, természeti értékeit és legfontosabb, turisztikai attrakcióit” – nyilatkozta érdeklődésünkre Kenyeres Oszkár, a stáb egyik Vácott élő törzstagja.

További jó hír a műsor, sőt már az egyesület háza tájáról, hogy a múlt év végén megjelent első képeskönyvük az elmúlt alig pár hónapban máris bestsellerré vált.

A keménytáblás kivitelű, elegáns kiadvány a Hazajáró végtelen útjának egy-egy elkapott pillanatát örökíti meg. A 340 oldalas, 440 színes fényképet tartalmazó album az első évad Magas-Tátrától Csíksomlyóig tartó 35 epizódján kíséri végig a stábot. A képekhez a műsorból származó idézetek is kapcsolódnak, amelyek együttesen vezetik végig az olvasót a csapat kalandos túráin.

Ribáry Zoltán

***

Videók a Dunakanyarról

Dunakanyar 1.    |    Dunakanyar 2.