AZÉRT SOKKAL TÖBBET KÉNE TUDNI A VÁROSRÓL – BARTOS FERENC VÁCUP INTERJÚJA

Megkértük Vác ismert közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. A VácUp című interjúsorozatunk következő nyilatkozója Bartos Ferenc, Vác rendszerváltó, jobboldali polgármester volt.

Szerkesztőségünk abban a megtiszteltetésben részesült, hogy Vác városának egyik ikonikus, már-már történelmi szereplője is elmondta véleményét a 2019 óta kialakult közéleti helyzetről.

Bartos Ferenc jelenleg 76 esztendős, szakmája szerint okleveles földmérő, aki földhivatali és tervezővállalati feladatai után aktív élete jelentősebb részében minisztériumi ágazati szakmai irányításban vett részt.

Az első szabad választást követően megalakította Vácott a KDNP-t, majd a rendszerváltás első polgármestere lett. 1994-ben már nem indult, visszatért az eredeti hivatásába. A minisztériumból távozva ismét aktívan politizált, még kétszer megyei KDNP elnök lett, mígnem 2000-ben végképp kilépett a politikából.

Részt vett a Nemzeti Kataszteri program kidolgozásában, 1999-től nyugdíjas. Munkái elismeréseképpen magas állami kitüntetések mellett a legmagasabb szakmai állami és civil kitüntetéseket is megkapta.

Nős, három lánya és kilenc unokája van, valamennyien egyházi középiskolában végeztek, elmondása szerint most már csak a családjának él.

A vele készült interjú filmelőzetesét itt tekinthetik meg: