VIGALOM HELYETT: VÁCI VILÁGI SIRALOM

Városunk polgármester asszonya hatalomra jutása óta szinte folyamatosan csak siránkozik, hogy nincs pénz az önkormányzati kasszában semmire. Pedig a kuncsorgó csapatnak bizony jól jöhetett például az is, hogy a vírusjárvány miatt tavaly elmaradt, és valószínűleg az idén ugyancsak kimarad a Váci Világi Vigalom, ez alsó hangon is minimum harminc-negyven milla plusz pénz, ami ott marad(t) a városházi malacperselyben. Meg lehetne találni ennek az igazán jó helyét, de valószínűleg elmegy bérencek kifizetésére, hiszen a Váci Világi Siralomnak is megvan az ára.

Mert hát igen: hiába hiányolja a pórnép az igazi eredményeket, parasztvakításként itt van helyettük egy műsorfolyam válogatott műfaji kínálattal.

Nézzük a műfajokat:

  • minden heti észosztó vagy épp cukiskodó polgármesteri ömlengések a baráti közösségi médiában,
  • siránkozó kórusműsorok (szintén a fő városvezető dirigálásával),
  • gyűlölködő, karaktergyilkoló szándékú show-műsorok az arctalan ember (nevezzük néven: #átálló) és csatlósai előadásában, folyamatosan mind gyalázatosabbá silányuló stílusban.

Egyre unalmasabb a műsor, amit az is bizonyít, hogy szaporodnak az ellenzéki hangú, hangulatú közösségi hálós csoportok – az itteni (még) nem cenzúrázott hozzászólások alapján jól látható, hogy legalábbis kétséges a városházi önfényezés eredménye.