EZ MÁR AZ OSZTRÁK KISVÁROS? – VÁCI RONCSDERBI

Igen sűrűn kapunk olyan észrevételeket, amelyekben egyre népesebb olvasótáborunk tagjai arról panaszkodnak, milyen sok a roncsautó városszerte, úton-útfélen, van, aki arra is veszi a fáradtságot, hogy rendszeresen felhívja a figyelmet konkrét helyszínekre, konkrét tragacsokra.

A jelek szerint azonban csak a lakosságnak van gondja ezzel, az oszták kisváros bűvöletű, nagy rendrakást ígérő városvezetés mintha szemet hunyna – a rendrakás hevülete valószínűleg kimerül az ellenvélemények elhallgatásában, a hozzászólások letiltásában, az ellenvéleményt megfogalmazók ócsárlásában.

De térjünk vissza a roncsderbi témára: húztuk-halasztottuk, hogy körbe nézzünk, mondván, hogy a megjelölt roncsok még hetek múltán is ott vesztegelnek majd, ahol – és lám, tényleg így van.

Itt egy Corsa, ott egy Niva, másutt egy Astra, megint más helyszínen egy Swift, újabb ponton egy Zuk éktelenkedik, ránézésre csak tréleren tudnának odébbállni vagy ha valaki beül, kirúgja a padlólemezt, aztán – mint Frédi és Béni – elkezd erősen talpalni az aszfalton.

Olyan helyszín is van, ahol – joggal fogalmazhatunk így – ipari mennyiségben, egymás hegyén-hátán leledzenek roncsok, s hiába panaszkodnak emiatt a környező házakban élő lakók.

A roncsok csúfítják a városképet, de ami még nagyobb gond, hogy a legtöbb olyan jobb sorsra érdemes helyen vesztegel, ahol szabályosan is parkolni lehetne.

Felmerül a kérdés: vajon miért nem intézkedik ebben az ügyben az önkormányzat, miért nem tesznek semmit az illetékesek?