A GYERMEKEKNEK JOGUK VAN A SZÜLETETT NEMÜKHÖZ, S EZ JELENJEN MEG AZ ANYAKÖNYVI HÍREKBEN IS!

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! műsorában 2021. február 4-én a CitizenGo általa indított petíciója kapcsán, hogy Vácon újra „lánya” és „fia” szülessen a szülőknek, ne gendersemleges „gyermeke”

***

Kakuk L. Tamás: Önkormányzati szinten is jelentkezik a gender ideológia propagálása, a gyermek nemének eltüntetése.

Szabó Csaba: 2019-ben hatalomra került a szivárványkoalíció Vácon, s van egy helyi médium, a Váci Napló, amelyben egyik napról a másikra az anyakönyvi hírekből a lánya és fia megnevezés eltűnt, helyére a gendersemleges gyermek szó került. Az Önkormányzat ezt a lapot havi szinten több mint 250.000 forinttal támogatja. Elindítottunk egy petíciót, hogy Vácon újra lánya és fia szülessen a szülőknek, ne gendersemleges gyermeke. Kérjük, hogy hozzák vissza az újságba, mert a gyermekeknek joguk van a született nemükhöz, ez fontos, hogy le is lehessen írni.

A másik indok az volt, hogy a városháza tanácsnokként alkalmazza Jess Kingát, aki a Facebook-oldalán a Meseország mindenkié című mesekönyvet propagálta. Követeljük, hogy ez a mesekönyv a váci óvodákban ne lehessen a nevelés része.

Váci Napló friss anyakönyvi híre

Kakuk L. Tamás: Miből gondolják, hogy ez szándékos, van valami jele annak, hogy ez egy tudatos akció, vagy gyakorlat, amit itt kialakítottak ezzel kapcsolatban?

Szabó Csaba: A polgármester asszonynak többször előfordultak posztjai a Facebook-oldalán, amelyek a gender ideológiával kapcsolatosak, de feltételezzük jó szándékkal, hogy ezek véletlenek voltak.

Ennek ellenére kijelenthetjük, hogy ez a téma sok váci, jobboldali embert zavar, egyre többen kérték is, hogy lépjünk föl ellene. Nálunk előfordul, hogy a helyi önkormányzat oldalán vagy a polgármester asszony saját Facebook-oldalán csak az kommentelhet, aki velük egyetért, mert aki nem, azt azonnal letiltják a „szólásszabadság nevében”. Ezért éreztem én személyesen késztetést, hogy elindítsuk ezt a petíciót, hogy a jobboldali embereknek is hangot adhassunk. Már több mint 6900 ember ért azzal egyet, amit mi helyesnek gondolunk, fia és lánya szerepeljen az anyakönyvi hírekben.

Kakuk L. Tamás: A polgármester asszony előéletéből, publikációiból lehet arra következtetni, hogy ezek az akciók célzatosak?

Szabó Csaba: Ő azért meleg regényt reklámozott, keresztényellenes szakdolgozatot írt. Miután megnyerte a választást, a debreceni Pride gratulált a Facebook-oldalon.

***

A riport visszahallgatható itt 07:48:14-től