A JANUÁR HAVI VÁCI BOTRÁNYKRÓNIKA

Hiszünk abban, hogy a magyar demokrácia nem szűnhet meg Vác határain belül sem, ezért írjuk e lapot, ezért informáljuk olvasóinkat, ezért végzünk oknyomozó munkát és publikálunk szembesítő írásokat, végső soron ezért teszünk fel sajtókérdéseket is a városházának. Matkovich Ilonától ebben a hónapban sem kaptunk választ a kérdéseinkre, csak újra egy támadó hangú Facebook-közleményében reagált. Demokráciafelfogásába  nem fér bele, hogy tízezernyi váci polgárt képviselve nem értünk vele egyet. Lapunkban sohasem az embert, hanem mindig a tettet kritizáljuk, ennek példájaként összegyűjtöttük a januári felhozatalt.  Nem lett rövid a lista, és még csak egy hónap telt el az évből!

 

ELHIBÁZOTT DÖNTÉSEK, MUTYIK, ZAVAROS ÜGYEK A VÁROSHÁZA EMBEREI KÖRÜL – OKNYOMOZÁSOK EREDMÉNYEI, A VÁLASZTÓPOLGÁROK ÉRTÉKELÉSEI

 

A városi vagyon kiárusítása

A tavasszal bevezetett rendkívüli jogrend értelmében a polgármesterek felhatalmazást kaptak arra, hogy a járvány elleni védekezéssel összefüggésben egyedüli döntéshozóként intézkedhessenek. Azonban Matkovich Ilona nem arra használta fel rendkívüli hatalmát, amire kellett volna: a veszélyhelyzet alatt sorozatban hozta meg a járvány elleni védekezéshez nem kapcsolódó döntéseket. Érdemi védekezés helyett inkább az önkormányzat ingatlanvagyonát élte fel.

Matkovich mutyi 1   |  Matkovich mutyi 2   |  Matkovich mutyi 3   |  Matkovich mutyi 4

 

Több év szabadságvesztésre ítélték a Ferjancsics László alpolgármestersége alatti kórházi vezetőket

Ferjancsics László mindössze négy éven át volt alpolgármester 2002 és 2006 között, mégis emlékezetes időszak ez a váciak életében, már akkor is, ha csak a váci kórház körüli furcsábbnál furcsább ügyekre gondolunk. Ugyanis a Ferjancsics alpolgármestersége alatti kórházigazgatóra és a kórház gazdasági vezetőjére több év szabadságvesztést szabtak ki. Három részben foglalkoztunk Ferjancsics mutyigyanús, egykori ügyeivel.

Ferjancsics és a HospInvest1   |   Ferjancsics és a HospInvest2   |  Ferjancsics és a HospInvest3

 

Vagyonnyilatkozati eljárás lehetséges két váci önkormányzati képviselőnél

Úgy tudjuk, indítvány érkezett két helyi képviselő kapcsán egy-egy vagyonnyilatkozati eljárás lefolytatására, mert az egyikben milliós hiba volt a havi bérben, a másiknál egyes jövedelemforrás megjelölése hiányzott.

 

Az elhibázott döntések eredményei

Beérett a matkovichi kultúrpolitika: kiemeltből amatőrré minősítették vissza a váci színházat.

Információink szerint Vác városa 25 millió forint állami támogatást kapott a Vám utcai óvodai konyha fejlesztésére, amelyet a Pénzügyminisztérium már régen át is utalt a városunknak. A beruházás azóta sem valósult meg, szinte biztosan már nem is fog, így az összeget a város kidobta az ablakon.

 

A városháza egyre nyilvánvalóbb szociális érzéketlensége

Gyakori a lakosok panasza arra, hogy a gyermekeink egyre rosszabb ellátásban részesülnek, annak ellenére, hogy a kormány zavartalanul biztosítja a forrásokat. A város e közfeladatát sokak szerint nem megfelelő minőségben látja el. Egy szülői észrevételt osztottunk meg olvasóinkkal, miután bezáratták a főzőkonyhákat.

Egy év szünet után újranyitották Matkovichék a VIP parkolókat, pedig egykor az Összefogás nevében azt ígérték, hogy a tér az embereké, miközben baloldali polgármesterek egyeztetése alatt luxus terepjárók állnak a VIP helyen, ahova váci halandó nem teheti be a lábát. Álszent, képmutató magatartás, amellyel lebecsülik a választókat!

A peremterületen élő, kis keresetű adózókra 100 ezer forintos, visszamenőleges adót kivető Matkovich Ilonával azonos lakcím alatt él az a vállalkozó, aki továbbra se került le az államnak tartósan köztartozást felhalmozók listájáról. A polgármester asszony hitet tett a váci adófelderítés mellett, mielőtt ő maga már egykor „okosban” eltüntette Romániában a bedőlt saját cégét.

 

VácUp sorozat

Megkértük Vác ismert közéleti szereplőit – politikai hovatartozástól függetlenül –, hogy mondják el véleményüket a 2019-ben megválasztott városvezetés első évéről. Elég ezúttal felsorolni az interjúsorozatunk címeit csupán, hogy körvonalazódjon az érzékenykedő polgármester asszony és csapatáról a váci polgárok sommás véleménye. Rendszerváltó jobboldali értelmiségi, egykori baloldali polgármester, jelenleg is aktív, fiatal kormánypárti és egy körzete választóinak bizalmát számtalanszor elnyert KDNP-s politikus szólalt meg – meglehetősen egységesen – a városházi teljesítményt elítélően.

SZABÓ CSABA: HIHETETLEN MÉRTÉKŰ, MENNYISÉGŰ ÍGÉRETET TETTEK, DE EZEKNEK KIS RÉSZÉT SEM SIKERÜLT MEGVALÓSÍTANIUK
SZABÓ CSABA: EGYRE TÖBBEN VANNAK, AKIK NEM ELÉGEDETTEK A JELENLEGI VEZETÉSSEL

DR. BÓTH JÁNOS: AZZAL KAMPÁNYOLTAK, HOGY ŐK EZT TELJESEN MÁSKÉPP FOGJÁK CSINÁLNI. NEM CSINÁLJÁK MÁSKÉPP!
DR. BÓTH JÁNOS: KOMOLY SZAKEMBERHIÁNYBAN SZENVED EZ AZ ÖNKORMÁNYZAT

MOKÁNSZKY ZOLTÁN: ILYEN GYENGE KÉPVISELŐ-TESTÜLET MÉG NEM VOLT VÁC TÖRTÉNETÉBEN A RENDSZERVÁLTÁS ÓTA
MOKÁNSZKY ZOLTÁN: AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN NEM NAGYON LÁTOK SEMMI OLYAT, AMIT LEGALÁBB ELKEZDTEK VOLNA

MOYS CSABA: AZT CSINÁLJÁK KICSIBEN, AMIT A GYURCSÁNYÉK AKARNAK CSINÁLNI NAGYBAN
MOYS CSABA: ELTELT MÁSFÉL ÉVÜK, EZALATT LEGALÁBB AZ ÍGÉRETEKNEK EGY RÉSZÉT MEG KELLETT VOLNA VALÓSÍTANI

Itt említenénk meg az egyik 62 esztendős, váci baloldali olvasónk kérését, hogy ne szólítsuk többé a Matkovich Ilona, Kiss Zsolt, Ferjancsics László és a többiek által összetákolt Összefogást baloldalinak, mert szerinte egyértelmű, hogy összefogásukat nem a város építésének közös célja, hanem a személyes érdekeik, ambícióik hozták létre. Ők inkább „pénzoldalinak” nevezhetőek.

 

Az elhanyagolt „osztrák kisváros”

Olvasóink által beküldött fényképek és hozzáfűzött kommentárok állandó rovattá nőtték ki magukat, ahol csak nálunk, cenzúra nélkül elpanaszolhatják szeretett városuk egyre elhanyagoltabb állapotát. Matkovich Ilona a kampányában osztrák kisvárost ígért, ezt kérik most számon rajta olvasóink.
A LOMB ELTAKARÍTÁSA IS MEGHALADJA MATKOVICH VÁROSIRÁNYÍTÓ KÉPESSÉGÉT
ELKELNE VÉGRE EGY VÁROSI HULLADÉKUDVAR!
A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL
MA EZ A LÁTVÁNY
ELFOGLALT LEHET FERJANCSICS LÁSZLÓ
A LIGET EGYIK SZERELMESÉNEK OLVASÓI LEVELE

ANTIDEMOKRATIKUS KOMMUNIKÁCIÓ

 

Az arctalan váci trollsajtó

Elsőként Molnár J. Péter Váci Mértékben megjelent írását közöltük a Matkovich Ilonát körülvevő és a városháza-közeli sajtóban tevékenykedő trollhadseregről. Az ő arctalan, közéleti, kútmérgező megnyilvánulásaik érintettjeiért állt ki a szerző. Az írás városunk egyik legsötétebb szellemi bugyrára hívta fel a figyelmet, ahol nincsenek érvek, ahol csak a féktelen, parttalan, destruktív indulatok vannak.

A Váci Hírlap mögött meghúzódó Arcnélküli Emberről próbáltuk megfejteni, hogy ki lehet? Kizárásos alapon egészen biztosan a városházához szorosan kötődő személy/személyek lehetnek.

Ezek után a Váci Világ című internetes lap határolódott el és ítélte el a névtelen, mocskolódó váci hírportálokat, majd szemmel láthatóan felébredtek a váci polgárok, a közélet tisztaságáért a valós váci sajtón keresztül hallatták szavukat. Ezt követően újabb szervezetek állnak ki a váci közbeszéd megtisztulása érdekében.

A dolog addig gyűrűzött, hogy Csereklye Károly képviselő úr tartott sajtótájékoztatót Vác névtelenül gyalázkodó hírforrásainak kívánatos megszüntetéséről. Ezért, mint önkormányzati képviselő felszólította a polgármester asszonyt, hogy „lépjen fel tekintélyének teljes súlyával a helyi média tisztességének biztosítása érdekében, mert nagy a felelőssége a kulturált, korrekt párbeszéd fenntartásában.”

 

Trollokkal és cenzorokkal féken tartott, de lassan szabadabb közösségi terek

A fél város közösségi tereiből ki- és letiltott polgárokban egyre jobban gyűlik a feszültség, amelyre olajat is öntött A NYÍLT CENZÚRA BEJELENTÉSÉVEL.

A virtuális közösségi terekben, amikor valamilyen „üzemi hiba” hiba következtében megjelenhet  cenzúrázatlan vélemény, akkor mégis kénytelen a város elfojthatatlan állásfoglalásaival szembesülni Matkovich Ilona. Brutálisan sok, savazó komment érkezett Vác botrány-polgármesteréről, majd maradt is fenn egy darabig a polgármester közösségi oldaláról még ki nem tiltott hozzászólóktól. Bátorkodtak megkérdőjelezni egy – általa forrásmegjelölés nélküli megosztott –, kétes hitelességű grafikon adatait.

Az egyik, viszonylag ismeretlen baloldali hírportál Facebook-oldalán megjelent propaganda anyagban pillanatok alatt helyretették a váciak az útfelújítások kapcsán önfényező Matkovichot.

Egyre többen figyelnek fel Vácon Ferjancsics László – az ő politikai pályafutását ismerők körében csak a #átálló ragadványnévvel ellátott – pozíció hajszoló, manipulatív stiklijeire. Legutóbb éppen a „Szétoltották Ferjancsics fizetett hirdetését” címmel a VáciVilág gyűjtötte össze az egyik fizetett hirdetéssel felturbózott, szemérmetlen önfényezését.

 

A városháza minden eszközzel félresöpri az ellenzéket

A sajnálatosan közismert anomáliákon túl Csereklye Károly képviselő felsorolta egy sajtótájékoztató keretében Matkovich Ilona demokráciafelfogásával és városvezetői módszerei ellen való kifogásait.

Szerinte baj van:
– a közadatok kiadásával, még képviselőnek is félmillióért „árusítják” az ingyenes szolgáltatást,
– félresöprik a várost érintő ellenzékiek által felterjesztett napirendi pontokat, amelyek mindegyike Matkovich választási ígérete volt,
– a városházi lakájmédia túlkapásai terén,
– és hogy sok lett a városházán a megélhetési politikus.

 

Kínos leleplező videók

Szabó Csaba Fidelitas elnök két leleplező videóban hívta fel a figyelmét a váciaknak Matkovich Ilona egy megválasztása előtti, nagyon komoly irodalmi természetű, de politikai lejárató céllal elkövetett valósághajlítására, valamint szembesítette a városvezetőt egy kampánykijelentésével, amelyet a megválasztása után azonnal felülírt, mintha a választóknak nem lenne memóriájuk. („A tehetetlenségnek a szimbolikája, amikor már valaki nem tud mit kitalálni, akkor a városiakat adóztassuk meg” kijelentése után pár hónappal adókat emeltek, új adónemet vezettek be, sőt a külterületen élőket 5 évre visszamenőleg is meg akarják adóztatni.)

A fiatal politikust azóta sajtóperrel fenyegeti Kegyes Zoltán, a „független-objektív” városházi médiamunkás, valamint Szabóra egy eddig alig látott, vad, váci trollhadsereg szabadult rá, teljesen embertelen szövegek rázúdításával. Természetesen a polgármesternő ezúttal sem osztotta a „nem értek egyet azzal, amit mondasz, de halálomig harcolni fogok azért, hogy mondhasd” liberális alaptézist, nem kelt védelmére a jobboldali polgártársának, még Csereklye képviselőtársa felszólítására sem.

 

A helyi Jobbik viselt dolgai – az újonnan aktivizálódott Momentum uszításai

Egy Kórozs-díjra méltó posztot tett ki Fehér Zsolt, a vakcinaoltást egy életveszélyes hazárdjátékhoz, az orosz ruletthez, felelőtlen pisztolylövéshez hasonlította, valamint megírtuk, hogy az eredeti elvektől már fényévekre eltávolodott Fehér Zsolt és a váci jobbik „orrbefogva” csatlakozott a baloldalhoz.

Juhász Béla egy momentumos videóban gyurcsányi színvonalon uszított a külhoni magyarok ellen.