ELDURVULT A VÁCI KÖZÉLET HÍRTV

Tiltakozik a váci közélet eldurvulása miatt az egyik önkormányzati képviselő. Vácon az elmúlt másfél évben megszaporodtak a szerkesztő és impresszum nélküli közösségi oldalak és sajtótermékek. A nevüket nem vállaló szerzők a kormánypártokkal szemben tesznek becsületsértést súroló kijelentéseket.

Nyomdafestéket nem tűrő stílus, szerzőmegjelölés nélküli bejegyzések, és visszakövethetetlen álnevű kommentelők. Ez jellemzi a váci közéletben kialakult hangnemet azokon az oldalakon, amelyek kivétel nélkül az ellenzéki városvezetést támogatják. Ezt a jelenséget tette szóvá a Váci Szívvel Mozgalom helyi képviselője.

Vác város polgármestere Matkovich Ilona korábban liberális szellemiségű lapoknak dolgozott újságíróként, több váci közéleti személyiség éppen ezért tartaná fontosnak, hogy városvezetőként elhatárolódjon a név és impresszum nélküli kiadványokban megjelentektől.

A váci közélet durvuló hangneme miatt több helyi sajtóorgánum is nyilatkozatot adott ki, kérve a város vezetőit, hogy ne osszák meg a névtelen bejegyzéseket saját felületeiket.

HírTV