SZŐDLIGET HANGULATEMBERE EZÚTTAL A BALOLDAL HALÁLKAMPÁNYÁBA SZÁLLT BE

Juhász Béla, a momentumos, sződligeti polgármester, amolyan igazi szélsőségekben gazdag hangulatemberként ezúttal a halál tematikájára pörgött rá a napokban. Írt, megosztott, gondolkodott, megint írt, majd újra és újra mindenről a kormány és a halálozás jutott eszébe. Lássuk sorban!

Először azzal, a balliberális körökben is országosan nagyot ment elképzeléssel állt elő, hogy a kormány nyerészkedik a vírusban meghalt nyugdíjasok korai halálán. Kiszámolta, hogy a 8200 eddigi áldozatot tekintve, 46 milliárd forintot nyer az állam azzal, hogy hagyja a nyugdíjasokat elhalálozni.

Ebben az írásában

elhallgatta, hogy az ő általa vezetett település az, amelyik valójában nyerészkedik, hiszen szerződést köt helyi, idős, rokon nélküli nyugdíjasokkal, akiknek életjáradékot ad, de azok halála után ingatlanjaikat „köztulajdonba veszi”.

Az ügylet valószínűleg legális és valószínűleg törvényes is, de hogy mennyire etikus, ezt döntsék el önök.

Az életjáradék megkötése

A továbbiakban ugyanebben az írásában még azon is sopánkodik, amolyan igazi momentumos hanghordozással, hogy „Vajon elvárható lenne az államtól – aki nyerészkedik a korai halálon – hogy legalább a fél, de inkább a teljes temetési költséget magára vállalja?” (Ismert Fekete-Győr András, momentumos pártvezető friss ötlete, hogy aki megteszi azt a szívességet, hogy beoltatja magát, az kapjon 100 ezer forintot.)

E témakörben petíciót is indított, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy egy általa gründolt alapítványba fizethetnének be a jóakaratú emberek. „Szeretnék példát mutatni – indokolja Juhász Béla. Eldöntöttem, létrehozok egy olyan alapítványt, amely segíti a koronavírus áldozatainak emberi módon elhagyni a földi létet. Segít abban, hogy megkapják a végtisztességet és segít a családokon, hogy ne jussanak csődbe a temetési költségek miatt. Ha bárki akar, vagy tud nekem segíteni ebben, azt szívesen veszem.”

Egyébként Juhász volt az is, aki perceken belül megosztotta a hírhedtté lett Hadházy-féle fake news videót, amely egy állítólagos szentendrei horror halottasházat akart vizionálni. A momentumos polgármester nyilvánvalóan mélyen egyetért ezzel a kegyeletsértő tartalommal, miközben ő maga volt az, aki

a minimális kegyeletet sem adta meg annak a nemrégiben elhunyt nyugdíjasnak, akinek az ingatlana most a községére szállt, még egy koszorút sem sikerült vinnie/vitetnie az elhunyt sírjára…

Az elhunyt nem érdemelt meg Juhásztól egy koszorút

A polgi megmondja blogja egy még újabb és még ízléstelenebb halálról szóló bejegyzésében újra arra a megállapításra jutott, hogy Magyarországon „Csak az emberélet olcsó!”.

Véleménye szerint a kormány mindenre költ, csak nem a magyar emberek megmentésére. Persze ebben megint csak nem az a probléma, hogy Juhász Béla nem egy virológus, vagy éppen az írásából teljesen kitetszően, még alap közgazdasági,  statisztikai ismereteknek is híján van, hanem az, hogy e nagy világjárvány közepette

a balliberális ellenzék azon viselkedését vette fel, hogy csak támadni muszáj a kormányt, annak minden intézkedésében összeesküvést kell látni, s gyakorlatilag mindazzal megvádolni, amit ők tennének (szoktak tenni), ha hatalmon lennének.

Persze nincs azzal semmi baj, ha a szomszéd község elöljárója le-leírogatja a gondolatait, de érdemes észrevennünk e szövegek mögötti kettős mércét, valamint a tettek és a szavak között feszülő nyilvánvaló farizeus magatartást.