PETŐ CSILLA KÖLTSÉGVETÉSI JAVASLATAI EGY ÉLHETŐBB DEÁKVÁRÉRT

Tisztelt Polgármester Asszony!

A 2021. január 7-én keltezett, 2021. évi költségvetés tervezésének tárgyában küldött megkeresésükre az alábbi javaslatoknak a megtételével szeretnék élni, amiket az önkormányzat költségvetésnek a megtervezésekor figyelembe venni és beépíteni szíveskedjenek!

1.) Deákváron az elmúlt években megnövekedett autóhasználatból adódó parkolási problémák megnyugtató megoldása. Főként a lakótelepi övezetekben található utcákban jelent ez aktuálisan is problémát (Arany János, Degré Alajos, Űrhajós, Negyvennyolcasok útja, Tölgyfa, Cserhát utca, Garam, Vág,).

2.) A Cserhát utca mögötti, 4935/1. és a 4932. hrsz.-on szereplő, vízmosásos részként közismert zöldövezetnek a hasznosítása, rendezése. Lehetőség szerint egy multifunkciós közösségi térnek a kialakítását szorgalmaznám, a szabadidő hasznos eltöltésére, pihenésre. Ez a terület hosszú évek óta rendezetlen és méltatlanul elhanyagolt. A város fejlesztési koncepciójának a kidolgozásakor elkerülte a város vezetőinek, valamint a korábbi képviselőnek is a figyelmét.  2020. szeptemberében elkészített és beadott képviselői javaslatom ellenére sem foglalkoztak vele!

3.) Deákvár az egyik leglátványosabban fejlődő városrész, azonban ehhez szorosan hozzátartozik az infrastruktúrának a fejlesztése is. A biztonságos közlekedés érdekében a közvilágítás kérdésének megoldása az alábbi utcákban elengedhetetlen: Hordó utca, Altány utca, Hegymester utca, Szederfasor felső szakasza.

4.) Csapadékvíz elvezetésének a fejlesztése az alábbi utcákban: Akó, Hegymester, Altány, Hordó, Szederfasor.

5.) Útburkolat kialakítása-javítása az alábbi utcákban: Akó, Hegymester, Altány, Hordó, Szederfasor.

6.) Deákváron, a KRESZ Parkban a közvilágítás fejlesztése. Ezt a problémát – kérdésként, kérésként – felvetettem a 2020. júliusi képviselő-testületi ülésen, azonban érdemi választ a mai napig nem kaptam!

7.) Ingyenes WIFI használat a Március 15. tér, Duna parti sétány, Konstantin tér, Deákvári főtér, KRESZ Park, Szent István tér, Rákóczi tér, Szakképzési centrum, valamint az önkormányzat által felügyelt, karbantartott játszóterek mindegyikén.

8.) Deákváron a KRESZ Parkban, a korábban kialakított nyilvános WC -nek a rendeltetésszerű használatának a visszaállítása, mely sok kisgyermekkel parkot látogató családnak jelentene segítséget. Ezt a problémát kérdésként, kérésként felvetettem a 2020. júliusi képviselő-testületi ülésen, azonban érdemi választ a mai napig nem kaptam!

9.) Gyalogosok részére járda kialakítása a Törökhegy és a kórház közötti szakaszon.

10.) Gyalogátkelők kialakítása a Kosdi út szakaszán.

11.) Deákváron, a Jézus Szíve templom mögötti zöld területen – a lehetőségek figyelembe vételével – a megnövekedett személyautó forgalom miatt parkolási lehetőségeknek a kialakítása.

12.) Mivel Deákváron (és nem csak) egyre több kutyatartó gazda él, szorgalmaznám kulturált kutyafuttatók lehetőség szerinti kialakítását.

Pető Csilla, FIDESZ-KDNP képviselő