A JEGYZŐ MÖGÉ BÚJIK MATKOVICH AZ ADÓRAZZIA BOTRÁNYBAN

Újabb fejezetéhez ért a Matkovich Ilona által adófelderítésnek nevezett „saga” az által, hogy a politikai felelősséget ezúttal most éppen nem az adócsoportjára, hanem a jegyzőjére bízott válaszadásra hárította át.

Mint arról elsőként adtunk hírt, a város átlagosan az egyik legszegényebb körzetében élő polgárain – akik nem feltétlenül önszántukból élnek éppen ezen a külterületen – kívánja Matkovich Ilona behajtani a kommunális adót, annak ellenére, hogy nincs e városrészeken valós kommunális szolgáltatás, s tenné ezt ráadásul öt évre visszamenőleg. Súlyos 100 ezer forintot meghaladó összeggel terhelné meg az itt élő családok háztartását ezzel a hirtelen jött kötelezettséggel.

Egy olvasónktól kapott fotón a december 29-én történt Naszály-hegyi összejövetel látható, amelynek az ott lakók szerint volt rendőrségi következménye is. A városháza a sajtókérdésünkre nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy a képen Rozmaring Sándor látható, és hogy történt-e a pandiémiás gyülekezési szabályok megsértése e helyszínen.

Több kísérletet olvashattunk már a városházi kommunikációban arra, hogy a város vezetője miképpen próbálja lehántani magáról ennek az intézkedésének politikai terhét:

  • hol Rozmaring Sándor képviselő úr vitte el a balhét, aki egy állítólagosan a rendőrség által is meglátogatott, pandémia idején törvény által kétségesnek vélt létszámú összejövetelen szándékozott a Naszály-hegyiekkel rendezni az ügyet (az ezen összejövetelen készült fenti fotónk hitelességét firtató sajtókérdésünkre ezúttal sem válaszolt a városháza kommunikációjáért felelős vezetője),
  • hol a rossz kommunikációra fogta Matkovich Ilona, amin a jövőben azt ígérte, javítani fog (itt segített ebben egyik olvasónk),
  • hol az „adófelderítéssel” megbízott városházi adócsoportra tolta át a felelősséget,
  • mi több, még relatív példa nélkül álló módon a közösségi oldalon is vitára „ereszkedett le” a választóival.

Egy a lényeg: a pénznek mindenképpen be kell érkeznie, de erről a jelek szerint, a város vezetője nyilvánvalóvá kívánja tenni, hogy NEM TEHET.

Mi úgy látjuk, hogy e saga, e legendás történet elért ahhoz a következő részletéhez, hogy most a város jegyzője volt kénytelen válaszolni arra a kérdésre, hogy

miért kell e területen élő polgárnak azért a szolgáltatásért fizetnie, amit nem kap meg.

Dr. Zsidel Szilvia így fogalmazta meg a válaszát:

Az ügy további részleteiről, illetve a felügyeleti szervek álláspontjáról a későbbiekben még beszámolunk.