ÚJRA NYÍLTAN FELTESSZÜK A KÉRDÉST: KI A VÁROS FŐCENZORA?

A fél város közösségi tereiből ki- és letiltott polgárában egyre jobban gyűlik már a „de szeretnék, de szeretnék Kun Bélával beszélni!”-érzése. Ezúton is ígérjük nekik, hogy addig fogjuk kérdezni a címbeli kérdést, amíg a városháza „szóvivője” (őt sem tudja senki emberfia, hogy ki az!) nem mondja meg annak a közpénzből tartott munkatársnak a nevét, aki ezt meri tenni a város lakóival. Ami miatt ez újra aktuális lett, az az, hogy a városháza megint emelte a tétet: 

A NYÍLT CENZÚRA BEJELENTÉSE

„Tisztelt Kommentelők! Ezen az oldalon a Facebook alapelveivel összhangban továbbra is törölve lesznek azok a hozzászólások, melyek nem az adott poszt tartalmára reagálnak, személyeskedő, másokat minősítő hangot ütnek meg, illetve trágárkodnak. (Ilyenkor természetesen a törölt tartalomhoz fűzött hozzászólások is eltűnnek.) Ismétlődés esetén az ilyen kommentelő hozzászólási lehetőségét is megszüntetjük. Köszönjük figyelmüket, bizalmukat és az adott információhoz kapcsolódó kulturált véleményeiket!”

Mivel számos cikkünkben már írtunk arról, hogy sem trágárkodás, sem személyeskedés nem szükségeltetett eddig sem ahhoz, hogy váci polgárokra rátegyék a szájzárat. Ezért megkérjük olvasóinkat, írják meg (lehetőleg képernyőképpel együtt), hogy milyen „gondolatbűn” miatt tiltották ki őket a városi szólásszabadság paradicsomából.

AZ ELSŐ CIVIL REAKCIÓ A CENZÚRÁRA

Hamarosan meg is érkezett „első fecskeként” az egyetlen helyes, civil válasz:

„Az önkormányzat cenzúrázza az oldalát, kitilt 40 éve Vácott elő embereket. Nagyon sokat, mert másképp látják. De álprofilokkal megmagyarázza az igazát, és főleg úgy, hogy ezt a muskétások csinálják. Na, ez a marketing, na, ez a pofátlanság teteje: hülyének néznek mindenkit! Kifotóztam mindent és feljelentést fogok tenni! Médiához is fordulok, mert ami itt megy, az tűrhetetlen!”

Várjuk a folytatást, és azt is majd megírjuk. Hiába gyártja az álhíreket az „ellenvélemény”, inkább azt javasoljuk, hogy a demokráciadeficitet a balliberálisok inkább a saját oldalukon keressék, kritizálják.