JUHÁSZ BÉLA AZT ÁLLÍTJA, HOGY A KORMÁNY A COVID-HALÁLESETEKEN NYERÉSZKEDIK

Először december 23-án egy posztban, majd egy internetes petícióban megírta, hogy szerinte a covidos adatokból az „látható, hogy több, mint nyolcezer honfitársunk 3,4 évvel korábban hunyt el, mint ahogy az statisztikailag várható lett volna. Nekik csaknem három és fél évi nyugdíja »maradt így bent« a nyugdíjfolyósítónál. (…) a kormány és Orbán Viktor (…) gondolkodás, intézkedés nélkül lemondott róluk. Sőt, nyerészkedik a halálukon.”

Juhász Béla – mint a statisztikai adatok szakavatott értelmezője – azt is kikalkulálta, hogy az eddigi 8200 áldozatot tekintve, ez az összeg 46 milliárd(!) forintot jelent, ennyi összesen az áldozatok halálából a kormány „nyeresége”.

No de, ahogy Vlagyimir Iljics is feltette a kérdést: Mi a teendő?, úgy a Szabad Városok momentumos Juhász Bélája is átgondolta a helyzetet és talált azonnal két megoldást:

1.
December 13-án egy Facebook-posztban megírta, hogy elvárható lenne az államtól, hogy legalább a fél, de inkább a teljes temetési költséget magára vállalja. De amíg ez nem lesz, addig szeretne ő példát mutatni: eldöntötte, hogy „létrehoz egy olyan alapítványt, amely segíti a koronavírus áldozatainak emberi módon elhagyni a földi létet” (sic!). Felhívást is közzétett, hogy „ha bárki akar, vagy tud neki segíteni ebben, azt szívesen veszi.”

2.
December 29-én aztán közzétett egy petíciót, amiben már nem említette meg e projektben vállalt saját szerepét, de megismételte a kormány bűnös felelősségét, amelyet csak azzal kompenzálhatna, ha a covid-áldozatokat eltemetteti. E gondolatát a cikk lezártáig egyelőre heten támogatták.

Nem hittük volna, hogy a kies Sződliget megválasztott vezetője ennyi meglepetést tartogat számunkra, és ennyire kifogyhatatlan az ötletekből:

Mint egy Lázár Ervin mese szereplőjének, oly fékezhetetlen agyveleje van e szomszéd település polgármesterének. Mit tehetnénk, várjuk hátradőlve a következőt!

Kiemelt kép: Facebook