GIGANTIKUS KÖZÚT-FEJLESZTÉS INDUL MIND A DUNAKANYARBAN, MIND AZ ORSZÁGBAN

Rétvári Bence nemrégiben ismertette a közösségi oldalán a választókerület fejlesztésével kapcsolatos, Orbán Viktor miniszterelnök úrral folytatott megbeszéléseinek legfontosabb eredményeit.

Térségünk országgyűlési képviselője a kormány támogatását kérte – a nagyobb közlekedési fejlesztések közül –

a régóta várt váci Duna híd megépítéséhez és a 2×2 sávosra bővített M2-es út folytatásához.

Ezek a célok már a Kornis Gyula Tervben is szerepeltek, amelyet korábban a körzetben sok-sok helyi tervre és véleményre alapozva széles körű konzultáció során állítottak össze a választókerületben.

A váci és szobi járásban élők Rétvári Bence által közvetített kéréseit a megbeszélések után Magyarország miniszterelnöke támogatásáról biztosította.

A váci Duna híd látványterve – Fotó: Magyar Építők

Annak ellenére, hogy a világon és hazánkban egyaránt számtalan gazdasági nehézséget okoz a koronavírus járvány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium év végi közleménye már a tervezhető gyorsforgalmi fejlesztések, illetve tervezhető hídépítések között sorolja fel ezeket a célokat.

Rétvári Bence a közleményében annak a reményének ad hangot, hogy a válságból új fejlesztésekkel, nagy beruházásokkal tudunk majd kilábalni, és nem a baloldalra oly jellemző megszorításokkal.

„Mi nem panaszkodunk, mint a baloldal, hanem építünk, mert ez szolgálja az emberek érdekét” – zárta a Dunakanyar egészének fellendülését jelentő fejlesztésekről szóló Facebook-posztját a képviselő úr.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gigantikus közút-fejlesztési terveit ismertette az M1 vasárnapi Híradója is, amelyekben már a Rétvári Bence által ismertetett Dunakanyar építési projektek is szerepelnek.

Az M2-es út első szakaszának tervei – Fotó: Magyar Építők

A kormány 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére, így hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg – mutatta be az ITM közleményének néhány fontosabb elemét a Híradó adása.

E közlemény szerint a tervezhető gyorsforgalmi fejlesztések közé tartozik majd

az M2-es autópálya Vác utáni folytatása egészen az országhatárig. Mohácson és Vácon a Dunán,

Szolnokon és Szegeden a Tiszán, Szamossályiban pedig a Szamoson épülhet új híd.

A valóban sohasem látott méretű fejlesztések további részletei itt olvashatóak.