ELHUNYT LAKATOS CSABA KOLLÉGÁNK, LAPSZERKESZTŐ ELŐDÜNK

A váci újságírók iparoscéhéből megint újabb áldozatot szedett a világon átsöprő járvány: 42 esztendős korában elhunyt Lakatos Csaba kollégánk – számos szakmai kihívásai közül többek között –, a VácOnline egykori alapító-főszerkesztője. Tíz esztendőn át ő vitte vállán azt a lapot, amely olvasóközönségének egy jelentős részét ma neki köszönhetjük. A sérült emberek iránti közös szolidaritásunk és a céhből való fiatal életed elvesztése feletti kettős gyász megrendültségével mondjuk: Csaba, Isten nyugosztaljon!

***

A Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete munkatársaként, valamint újságíróként is ismert és elismert fiatalember 1977-ben született, a váci Madách gimnáziumban érettségizett, diplomáját a Wesley János főiskolán szerezte szociális munkás szakon.

Alig volt 18 éves, amikor Furucz Zoltán támogatásával írni kezdett a Váci Naplóba, később megalapította az azóta több tulajdonosváltáson átesett eredeti VácOnline internetes újságot.

Hosszú időn át áldozatkész munkát végzett a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségéért, az érdekvédelmi szervezetek és fórumok is felfigyeltek munkásságára, kiemelkedő tevékenységét 2011-ben díjjal ismerte el a város.

Maradj ilyennek emlékeinkben! – Fotó: Csaba Facebook-oldaláról

2016-ban megnősült, feleségét, Vincze Ritát a főiskolán ismerte meg.

Hat évvel ezelőtt hagyott fel az írással, ahogy akkor fogalmazott, azért, hogy a családjára tudjon koncentrálni, onnantól a Városfejlesztő Kft. munkatársaként folytatta a munkáját.

Lakatos Csaba három héttel ezelőtt betegedett meg, és ahogy korábbi mentora, úgy ő is a váci kórházban hunyt el a koronavírus következtében.

Lakatos Csaba legendás humorával, kizökkenthetetlen jókedvével, rendíthetetlen akaraterejével, munkájával és kitartásával példa lehet minden váci polgár számára.

ESTV