PETŐ CSILLA: KÖSZÖNET ÉS HÁLA A JÓTÉKONY SZERETETÉRT

A Deákvári Jézus Szíve Plébánia, Bezák Tamás plébános atya kezdeményezésére, a férfiközösséggel karöltve elindított egy olyan kezdeményezést az adventi időszakot megelőzően, mely szerint a váci kórházba minden héten valamilyen „szeretetcsomagot”, figyelmességet, kedvességet juttassanak el köszönetük jeléül! – Pető Csillát kérdeztük a kezdeményezésről.

Ezáltal elkezdődött a közös gondolkodás, hogy kinek milyen kapcsolati tőkéje, csatornája van, hogy azokat felkeresve akár konkrét tárgyi ajándék, akár rajzok, kézzel készített személyes ajándékok kerülhessenek be a kórházba.

Ezúttal köszönjük meg mindenkinek, akik tevékenyen részt vettek, és szívükön viselték azt a gondolatot, hogy jót tenni, örömet szerezni jó!

Akik örömmel és lelkesen önzetlenül támogatták az atya kezdeményezését: a deákvári férfiközösség, a deákvári Szent Erzsébet Karitász csoport, bekapcsolódott még a deákvári családközösség is, az Adullám kávézó, a Szent Család Katolikus Óvoda gyerekei készítettek gyönyörű rajzokat, a Cursillo közösség részéről is támogatták a kezdeményezésünket, a Piccadilly Pizzéria nagylelkű pizza felajánlásai, a M’EAT Gastropub azt vállalta, hogy amíg a járványidőszak tart, minden héten hat óriáspizzát juttatnak be a kórházba.

Amikor ez az egész ötlet felmerült, felvettem a kapcsolatot a Tari Adriennel, a kórház külső kapcsolatokért felelős menedzserével. A kezdeményezésnek nagyon örült, segítőtársa a kórház lelkésze Polónyiné Maretta Judit volt, akivel mint belső lelki gondozók, heti szinten navigálták a kórházba beérkező adományokat.

A cél az volt, hogy azok a kórházi dolgozók kapják, akik leginkább a frontvonalban vannak, az orvosok, a betegápolók, a nővérek, háttérszemélyzet, akik oroszlánrészt vállalnak a járvány leküzdésében.

Tudatni velük, hogy szeretjük őket, tiszteljük a munkájukat, mellettük vagyunk és mi kívülről, a kapcsolati tőkénket, erőforrásainkat felhasználva megpróbálunk egy kis örömforrást eljuttatni hozzájuk.

Januárban szeretnénk egy örömzenélést megszervezni a kórháznak, hogy minden hétre jusson valami szép, valami nemes, valami magasztos.