MATKOVICH FOLYTATJA A MELEGPROPAGANDÁT ÉS AZ USZÍTÁST

A melegek mellett kampányolt a váci polgármester advent vasárnapján – írta meg a Magyar Jelen.

– Nem akarnak mást, mint szeretni és szeretve lenni – írja advent utolsó vasárnapi bejegyzésében a váci polgármester, aki érdekes módon most látta elérkezettnek az időt, hogy egy leszbikus párra hívja fel a figyelmet. Matkovich Ilona a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepén nem pusztán a másság mellett tette le voksát, de

fel is rótta: hogy lehet kereszténységnek hívni a kirekesztést.

Egy leszbikus párról emlékezett meg advent negyedik vasárnapján Vác polgármestere. Matkovich Ilona, aki közszereplői Facebook-oldalán minden héten összegzi a településen történteket, a karácsony előtti utolsó vasárnap azt tartotta a legfontosabbnak, hogy egy Vácon felnőtt nőről meséljen, aki most barátnőjével neveli gyermekét.

A megindítóan előadott történet szerint: „van egy család. Váciak. Régóta ismerem a szülőket, a gyerekek a szemem előtt nőttek fel. Nagyon jó emberek. Aki hozzájuk fordul, azon segítenek. A két gyerek megházasodott, egyházi esküvő, szinte egy időben. Az egyik azonban pár hónap múlva elvált. Megpróbálta az általa is helyesnek vélt életformát, de elbukott. Aztán évekig tartó mélységes csönd következett. Elköltözött Vácról, oda, ahol senki nem ismerte. Gyereket szült, és a barátnőjével nevelik. Azt hiszem, nem akarnak mást, csak szeretni és szeretve lenni”.

A polgármester ezek után odáig megy az okfejtésben, hogy a december 15-i alkotmánymódosítás óta azonban „alaptörvény-ellenes lett a magánéletük”.

– Kereszténységnek hívni a kirekesztést? – teszi fel a nagy kérdést Matkovich Ilona,

aki ezek után, tizedik napirendi pontként megemlíti, hogy meggyújtották a Főtéren a városi adventi koszorú negyedik gyertyáját.

A szeretetpolitizálás gyurcsányi receptje szerinti megszólalás

– Szeretni a mostani viszonyok között nagyon fontos feladat – jegyzi meg a polgármester, aki ezek után még arról is beszámol, hogy Vácot meglátogatta a norvég nagykövet.

***

A fenti cikkhez két megjegyzés:

1
December 21-én jelent meg a HVG-ben, hogy hosszú és kemény vita után, szinte az utolsó pillanatban megszületett a megállapodás Norvégia és Magyarország között az Európai Gazdasági Térség országai és a Norvég Alapok felhasználásáról – jelentette be a budapesti norvég nagykövetség.

A vita akkor alakult ki, amikor kiderült, hogy ezelőtt zömében csak a nyitott társadalom eszméjét követő civilszervezetek voltak a kedvezményezettek, holott mindenkinek tudni kell, hogy Norvégia nem jótékonykodik, hanem az EU nyújtotta előnyök ellentételezéseként kötelező befizetnie az EU-ba ezt az összeget.

De mindezek előtt Matkovich Ilona már december 16-án megírta, hogy „a vendége volt a Norvég Királyság magyarországi nagykövete, Trine Skymoen, aki idén szeptembertől látja el Norvégia magyarországi nagykövetének feladatkörét.” A tárgyalás témája volt

„a pályázati lehetőségek feltérképezésére, a Norvég Alap segítő lehetőségei”…

A Norvég Alapok hazánknak nyújtott teljes támogatási összege mostantól 214,6 millió euró, amiért a „Szabad Városok” vezetői a „civiljeikkel”, úgy tűnik, nagyon szívesen lehajolnak majd…

Mindenesetre a  leszbikusokért való kiállás „kötelező kürjének” letudásával a kérelmezők előszobájába való bejelentkezés megtörtént.

 

2
Egy Matkovich Ilonát szemmel láthatóan feltétel nélkül támogató rajongó azért ezt a megjegyzést belefűzte a kommentjébe:

„Kérlek… az lmptq, vagy mi dolgot, engedd el! Nem kell azonosulni mindennel…”