NAGY VESZTESÉG ÉRTE A POLGÁRI OLDALT, ELHUNYT MANNINGER GÁBOR

Fájó szívvel tudatjuk olvasóinkkal, hogy vasárnap éjszaka nagy veszteség érte városunkat, sokak példaképe, bajtársa, sporttársa, bölcs barátja, Manninger Gábor elhunyt.

Élete a kitartás, a hit és a családszeretet példájaként szolgált számunkra, halálával a váci jobboldalt nagy veszteség érte, az általa képviselt mértékadó értékek a gyász pillanatában most pótolhatatlannak tűnnek.

Manninger Gábor 1943-ban született, általános és középiskoláit Vácott végezte. Ifjú korában mind Vácon, mind országos szinten jegyzett kiváló kézilabdás volt. Diplomáját a Miskolci Nehézipari Egyetemen kapta 1966-ban. Ez évtől kezdődően a FORTE Fotokémiai Gyárban dolgozott különböző vezető beosztásokban. 1967-ben házasságot kötött dr. Huszágh Hedviggel, aki a várost jeles gyermekorvosként szolgálta. Két gyermekük született, Péter háziorvos, Marcell, építőmérnök lett.

A politikus

1990-től a Magyar Demokrata Fórum tagja volt, 1992-től a Váci Szervezet elnöke lett. Tagja volt az MDF Pest Megyei és Országos Választmányának.

1994-ben indult polgármesternek, ugyanebben az évben Vácott helyi képviselő lett és Pest Megye Közgyűlésének alelnökének választották meg. 1996-ban tagja lett a Pest Megyei Területfejlesztési Tanácsnak, és 1997-től általános alelnöke is volt a Budapesti Agglomeráció Fejlesztési Tanácsnak.

Pest Megye Közgyűlése és Vác Város Önkormányzata által alapított Váci Múzeumért Közalapítvány Kuratóriumának az alapításától hosszú évekig az elnöke volt. Részt vett a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkájában is, mint Mikrohitel Bizottság elnöke.

A közösségi ember

Ízig-vérig közösségi ember volt, még akkor is, amikor már eltávolodni látszott a váci közélettől, baráti tekintetét mindig rajta tartotta az izgága fiatalokon, tanácsért bármikor lehetett hozzáfordulni.

***

A játékos

Lapunk felelős szerkesztőjeként a haláláról nem tudok személyes megrendültség nélkül beszélni, sajtómunkásként pályám sok pontján összefutottak az útjaink, vele minden találkozás emlékezetes volt. Idén nyáron időskori szenvedélye, a tarokk kapcsán volt egy közös ügyünk Nagymaroson, és a VácUp videosorozatban volt már egy egyeztetett időpontunk, amiből a város megismerhette volna mérsékelt, bölcs nézeteit a mai helyzetről. Ezt immár  elvitte magával!

Isten nyugosztalja! Fogadja együttérzésünket szerető családja!

Gábor bátyánk egy nemrégiben kitett posztja a közösségi oldalán: „A hívő ember számára felülmúlhatatlan örömöt és erőt jelent más keresztyének fizikai jelenléte.” (D. Bonhoeffer)