HOFI KERESZTÉNY- ÉS NEMZETGYALÁZÓ MŰSORÁNAK FELIDÉZÉSÉVEL IDOMULT KÁSZONYI A BALLIBERÁLIS SZÖVETSÉGESEIHEZ

Rápillantottunk ma Kászonyi Károly közösségi oldalára, aki véleményünk szerint egy rendkívül visszataszító poszttal lepte meg a követőit. A Facebookjára a jobbikos Kászonyi ugyanis kirakta Hofi Géza egyik, a nemzeti-konzervatív oldal számára talán legmegbotránkoztatóbb, 1993-as videofelvételét, amelyet nem más, mint maga a „Heti Hetes sztárja”, Farkasházy Tivadar ajánlott egykor a nézők figyelmébe.

Kászonyi Farkasházy Teddy ajánlásával közli Hofi egyik legszélsőségesebben baloldali műsorát.

Ebben Hofi, mind a keresztény Magyarországról, mind a magyarságról, mind Horthy Miklós politikai értékeléséről, mind a Kormányzó későbbi történelmi utóéletéről egy igazán tőrőlmetszett aczéli-kádári viccelődésbe bonyolódott.

Az ilyenféle Kádár-rendszer szellemi nosztalgiáját újraélesztő anyagok előhozása viszont nem tanúskodhat másról, mint a Jobbik balliberális mainstream-be, a szövetségesei ideológiájába való végső belesimulásáról.

Hofi utolsó mondata ebben a jelenetben az volt, amire Teddy bohóc a bevezetőjében is felhívta a figyelmet, így hangzik: „Csak az órát állítottuk át és nem az időt!”

Úgy tűnik, hogy a magyar történelemben szemmel láthatóan teljesen járatlan Kászonyinak és helyi pártjának ez a Hofi-féle történelemhamisítás teljesen helyénvaló!

A sztori előzményeihez hozzátartozik, hogy Hoffmann Géza, a volt téglagyári munkás, a debreceni színházból diploma nélkül induló, későbbi Hofi Géza, az ugyanott kezdő, mérnök végzettségű Latinovits-csal együtt mindketten koruk meghatározó színpadi jelenségeivé váltak. A maguk műfajában külön-külön valóban zsenik voltak! A Kádár-rendszerben a két pálya aztán merőben elágazott.

Komlós János, a Mikroszkóp Színpad igazgatója felismerve Hofi tehetségét, s feltehetően egyúttal a színész jellemhibáit is, ő tette – szorgos átalakító munkával – a kor kommunista szupersztárjává . Latinovits Ködszurkáló című önéletrajzi könyve alapján úgy tudjuk, hogy ő is hasonló retteneten ment keresztül a Vígszínházban, de neki nem a rendszer kiemeltjeinek járó dicsőség, hanem a balatonszemesi vasúti átjáróban történt tragikus baleset jutott osztályrészül.

Komlós és Hofi, Cippola és Mario

Komlós János (1922–1980) magyar újságíró, kabaréigazgató, humorista, konferanszié, író, kritikus, műfordító, dramaturg, 1947–1953 között az ÁVH vizsgáló-kihallgató tisztje, majd rendőr és kémelhárító tiszt Hofi Gézát, a valóban zseniális, elképesztően tehetséges műfajteremtőt, lassú munkával az aczéli kultúrpolitika társadalmi feszültségeket humorral levezető szelepévé silányította.

Döbbenetes, hogy Kászonyi épp ennek a Kádár-rendszeri konspirátor-humoristának pont ezt az egyik legbalosabb, nemzet- és keresztény gyalázó műsorát tartotta fontosnak „megosztani” a maga közönségével!

Az Összefogásnak meglett az eredménye, ami szégyenletes és szánalmas!