A JÁRVÁNYHELYZETBEN KAPOTT FELHATALMAZÁSSAL ADOTT MAGÁNAK 1,6 MILLIÓS JUTALMAT A MOMENTUMOS POLGÁRMESTER

1.645.200,- forintos jutalomról döntött saját magának Sződliget Momentumos polgármestere, Juhász Béla. A járvány miatti rendkívüli jogrendben a polgármester gyakorolja a képviselő-testület hatásköreit, ezért a polgármester maga döntött saját jutalmáról.

Bár az egyszemélyi felhatalmazás azt a célt szolgálja, hogy a polgármester haladéktalanul meg tudja hozni a koronavírus járvány elleni védekezéshez szükséges döntéseket, a Momentumos politikus ezzel a lehetőséggel élve inkább saját magát jutalmazta meg.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke egy Juhász Bélával közös novemberi videójában még arra utalt, hogy a védekezéshez nincs elég pénze a településnek.

Ugyanebben a videóban Juhász Béla Momentumos polgármester arra panaszkodik, hogy a „kormányzati elvonások” miatt nehéz helyzetben van az önkormányzat. Akkor azt mondták, hogy már a tartalékaikat is fel kellett élniük.

Úgy látszik, a polgármesteri több mint másfél milliós jutalomra így is jutott a kistelepülésen.

Sok sződligeti tartja felháborítónak, hogy miközben a Momentumos településvezető folyamatosan a kormányra mutogat és pénzhiányról beszél, addig saját maga jutalmára van forrása. A koronavírus miatti járványhelyzetben lenne fontosabb cél is, mint a baloldali politikus jutalmazása. Különösen arcátlannak tartják, hogy még a formára se ad a Momentumos településvezető, és saját maga dönt saját maga extra pénzéről.

A helyi lapban azt írják, a polgármester a védekezésben végzett munkájáért kapta a háromhavi fizetésének megfelelő jutalmat. Azt nem írják, hogy a védekezésben részt vevő más személy kapna jutalmat.

Sződliget nagyközség is csatlakozott a Karácsony Gergely által meghirdetett „Szabad Városok kezdeményezéséhez”.