MEGSZŰNIK DECEMBER 7-TŐL A CREDO HÁZ

Vasárnap Lonkay Márta fájó szívvel tudatta a Credo Ház baráti körével és az intézmény közönségével, hogy sok váci polgár szeretett kulturális intézménye, a Credo Házat hétfőtől végleg bezárják.

Minden igyekezetünk és küzdelmünk ellenére, 2020. december 7-től a Credo 24 éves fennállása megszűnik. Ezzel a döntéssel sok száz keresztény értelmiségi ember és művész közösségi, találkozási helye szűnt meg, a palotakoncert sorozat is véget ér – írta közleményében a programokat négy év óta szervező Lonkay Márta.

Búcsúzú szavaival háláját fejezi ki mindenkinek, aki bármilyen módon hozzátett ezekhez az estekhez szolgálatával, akár fellépő művészként, vendégként vagy a közösség tagjaként.  Vele együtt leköszön a stáb is: Dudás Jánosné Kati, Vanderlik Tamás, Czinege Gábor, Fekete István ‘Schwarz’.

Szívem minden szeretetével az Isten országát igyekeztem építeni a művészet és kultúra közvetítésén keresztül, együtt, közösségben gondolkodva – így köszönt el az intézmény eddigi vezetője.

***

Mi az idei programok felelevenítésével és a Lonkay Mártával készített interjúnkkal emlékezünk meg a CREDO HÁZRÓL, s arról a veszteségről, amely most a várost érte:

2020.10.16.

A CREDO-HÁZ EGY ÉRTÉKTEREMTŐ SZIGET VÁCON – INTERJÚ LONKAY MÁRTÁVAL

***

2020.11.10.

FELOLVASÓ SZÍNHÁZI EST UTÁN PANDÉMIA MIATTI MŰSORVÁLTOZÁS A CREDOBAN

2020.11.02.

HIT ÉS HIVATÁS: SÜVEGES GERGŐ ÖNVALLOMÁSA A CREDO SOROZATÁBAN

 

2020.09.28.

A CREDO-HÁZBAN HITRŐL ÉS HIVATÁSRÓL VALLOTT DR. FODOR RÉKA, MISSZIÓS ORVOS

 

2020.09.19.

CREDO-HÁZ – HOMOKPERFORMANSZ, A PILLANAT MŰVÉSZETE

 

2020.09.12.

NAGYSZERŰ IRODALMI ESTTEL KEZDŐDÖTT A CREDO-HÁZ ÚJ ÉVADA