NEM TALÁLT SZÖVETSÉGESEKRE JUHÁSZ BÉLA

Juhász Béla, Sződliget polgármestere „A polgi megmondja” című blogján azt javasolja, hogy a Samsung gyárból Gödnek is járó iparűzési adó egy részét Sződliget kapja meg. A javaslat csökkentené a környező települések bevételeit. Juhász Béla valószínűleg minden előkészítés nélkül tehette meg e javaslatát, mert a törvény szerint érintett önkormányzatokkal a jelek szerint nem egyeztetett előzetesen.

A VO megkérdezte az érintett települések polgármestereit, hogy elfogadnák-e Juhász Béla javaslatát, és átengednék-e Sződligetnek a helyi iparűzési adó bevételeik egy részét, de a felvetésre Csomád, Dunakeszi, Göd és Sződ települések egyik vezetője sem akart érdemben reagálni.

Juhász Béla javaslata indoklásában ezeket az ízlésesnek csak nehezen nevezhető okokat nevezte meg: „Ez a támogatás nem könyöradomány, hanem a településeinket jogosan megillető kifizetések, amelyekért rengeteget szenvedünk az áthaladó forgalomtól, bevállaltuk a vírusveszélyt hordozó ukrán, kínai vendégmunkások elszállásolását és kitesszük magunkat azoknak a veszélyeknek, amit egy esetleges üzemi baleset okozhat a gyár környezetében.”