VÁC NEM LESZ GENDERVÁROS! – MÁR TÖBB MINT 1400-AN ÍRTÁK ALÁ A MATKOVICHNAK CÍMZETT PETÍCIÓT

Három hét alatt több mint 1400-an szólították fel Matkovich Ilonát, hogy tegyen lépéseket az LMBT ideológia megfékezésére Vácon. Bízunk benne, hogy nem hagyja szó nélkül, és  egyszer betartja választási ígéretét, miszerint meghallgatja az emberek kéréseit.

Éles vitát generált a VácOnline közösségi oldalán a CitizenGo-n megjelent petíció: »TEGYEN LÉPÉSEKET MATKOVICH ILONA POLGÁRMESTER! – Vácon újra „lánya” és „fia” szülessen a szülőknek, ne gendersemleges „gyermeke”!«

 

E nagyszámú támogató aláírás is arról tanúskodik, amit a magyar közvélemény-kutatások eredményei is igazolnak:

a magyar társadalom jelentős része egyetért azzal, hogy hazánkban kétséget kizáróan az anya nő, az apa pedig férfi legyen, a gyermeket pedig illesse meg a születési nemének megfelelő önazonossághoz való joga.

A Századvég friss, novemberi kutatásából is kitűnik, hogy a válaszadók 73 százaléka támogatja azt, hogy az Alaptörvény részévé váljon a gyermek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogának védelme, illetve a Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelés biztosítása.

Ugyanitt a megkérdezettek 70 százaléka helyesli annak kimondását, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, továbbá az anya nő, az apa pedig férfi.

 

A Facebook-on számos olvasónk neheztelt, hogy miért is foglalkoztunk egyáltalán a Váci Napló anyakönyvi hírében történt változással?

Egy ilyen régi lap, ha egyszer csak elhagyja a fia-lánya kifejezést, az mindenképpen figyelemre méltó esemény. A vac.hu-n ezt nem lehet számon kérni, hiszen ott sajnálatosan már nagyon régen a „gyermeke” szó szerepel, és az eddig e téren nagyon helyes kifejezéseket használó Váci Napló egyik napról a másikra elhagyta – ki tudja, miért,

a lopakodó gender divatnak, vagy a szivárványos városvezetésnek engedve. Ezt azért nagyon sajnálatosnak tartja Vác város konzervatív olvasóközönsége.

Szinte teljesen azonos a mesebeli helyzettel az, ahogy az LMBT álságos hazugságok és apró semmiségeknek tűnő engedmények által próbál a családi otthonainkba bekerülni. – Fotó: Kismalac meg a farkasok, 1975, diafilm

 

Más azt vetette szemünkre, hogy mi köze a városházának egy magánlaphoz?

Ez a kérdés csak annak okoz meglepetést, aki nem olvassa tavaly októberétől a Váci Naplót, amelynek tartalma komoly párhuzamosságot mutat a városháza hivatalos sajtóival. Így sokan vélhetjük úgy, hogyha Matkovich Ilona képes közpénzből áldozva ráerősíteni egy magánlap segítségével a maga kommunikációjára, akkor a havi kétszázötvenezer forinttal támogatott lapra lehet annyi befolyása, hogy a 10.000 körüli konzervatív választópolgárai kedvéért tesz egy apró gesztust és hat a támogatott lap szerkesztőire.

A Váci Napló havi városházi támogatása: 250.660 Ft

 

A választási ígéret betartását kérjük

A petíció egyébként semmi többet, mint ezeket a Váci Hírnök januári számában tett szép szavak beteljesítését kéri a polgármester asszonytól: „Mi, tízen ugyan a Fidesz-KDNP-s jelöltekkel szemben indultunk, és győztünk az október 13-i választáson, de

október 14-től már minden váci lakos érdekeit képviseljük, függetlenül a politikai szimpátiától és hovatartozástól. Mert egy igazi városvezetés számára nem lehetnek jobb- és baloldali emberek…”