VÁCI FOTÓSOK SIKEREI ORSZÁGOS PÁLYÁZATOKON

Több rangos országos pályázaton is nagyszerű sikereket értek el váci fotósok, a Forte Fotóklub Vác tagjai.

„A repülés szerelmese” címmel a Sonia Produkciós Kft. fotópályázatot írt ki az öt évvel ezelőtt elhunyt Nádas Tamás műrepülő világbajnok munkássága előtt tisztelegve. A bírálóbizottság a beérkezett több száz pályamű közül első díjjal ismerte el a váci Szaniszló Róbert pályaművét.

– Díjazott fotóm 2018-ban, Abu Dhabi-ban készült, a Forma 1-es autós világbajnoki futamot megelőző légi parádén. A felvételen – a helyszínt is érzékeltetve – egy repülőgépraj látható színpompás háttér előtt. Mindez így együtt talán tényleg kiemeli a repülés hangulatát. Fontos volt nekem, hogy az ebben a sorozatban készült képeimmel minél hívebben érzékeltessem a repülést, annak hangulatát és sokszínűségét. Nagy öröm, hogy a fantasztikus pályamunkák között első díjjal jutalmazták a képemet – nyilatkozta lapunknak Szaniszló Róbert.

Szaniszló Róbert „A repülés szerelmese” című műve előtt – Fotó: (c) Pittner Anna

A nemrégiben lezárult VII. Országos Ökumenikus Fotópályázaton a Forte Fotóklub Vácot is képviselő Molnár Ferenc három alkotását fogadták el kiállításra, melyekből egy első és egy harmadik díjat érdemelt ki.

Ugyanezen a pályázaton – tovább öregbítve a váci fotóklub hírnevét – Jakus Csaba különdíjat kapott a Kisújszállási Római Katolikus Egyházközség felajánlásaként a nagybörzsönyi templomban készült felvételéért.

Jakus Csaba: Nagybörzsönyi kápolna

Jakus Csaba így nyilatkozott fotója születéséről: „Három évvel ezelőtt, 2017-ben egy őszi családi túra alkalmával felkerestük a nagybörzsönyi Árpád-kori templomot is. Nagy szerencsénkre a bejárati kaput nyitva találtuk, ráadásul egy keresztelő legvégére tértünk be a gyönyörű épületbe, szép gyertyafényben. A belső tér és a megvilágítás intim egyszerűsége inspirált a fotó elkészítésére, és tette szerintem megismételhetetlenné a meghitt pillanatot.”

Ribáry Zoltán