A SÖVÉNYVÁGÁST CSAK NE BÍZZA A VÁROS A LAKÓKRA!

Sokat foglalkoztunk már a váci lakosságot sújtó közösségi együttélés szabályairól szóló rendelettel, amelyről a váciak már számtalanszor kimondták az ítéletüket, de most a Kúria is döntést hozott, amelynek kommunikációs kármentése így hangzott a városháza Facebookján:

„Mivel az útkereszteződések közelében lévő sövénymagasságot a Kúria héten hozott döntése szerint az érvényben lévő váci rendelet nem megfelelően szabályozta, az ezt tartalmazó pont így hatályát veszti. Ezzel a rendeleti előírás megszűnik ugyan, de a váci városvezetés felkéri az érintett tulajdonosokat, hogy a közlekedés biztonsága érdekében a kereszteződések és zebrák közelében tartsák 80 cm alatt a sövénymagasságot.”

Az alább idézett olvasói kommentnél nem is írhatnánk mi sem magvasabb ellenvéleményt erre a megint

hajánál fogva előrángatott ötletre, ami újra egy önkormányzati feladatelhárítási-kísérlet csupán, a szokásos, ízléstelen „jóemberkedésbe” burkolva.

„Hát ezt csak ne nagyon bízza a T. város a lakókra! A közlekedésbiztonság szavatolása, és biztosítása a falu útjain a város feladata! Kezeljék egységesen, egységes elvek és azonos gyakorlati megvalósítás szerint a beláthatatlan útkereszteződéseket!”

***

A VÁCI JEGYZŐ EZÚTTAL KORMÁNYHIVATALI SEGÍTSÉGRE SZORULT

SAJTÓSZEMLE – ELFORDULT A VÁROS LAKÓITÓL A VÁCI ÖNKORMÁNYZAT

MOKÁNSZKY ZOLTÁN: KÉRDÉSEIKKEL ÉS GONDJAIKKAL HIÁBA KERESIK MEG A VÁROSHÁZÁT A LAKOSOK

Képviselő-testületi ülés lakossági tiltakozással

A városvezetés nem volt tisztában a realitásokkal, amikor módosította a közterület rendbentartásával kapcsolatos rendeletét

Ez már az osztrák kisváros…? – Jönnek a bírságok: a városháza újabb terhet helyezett a lakosokra