JELENTŐS LÉTESÍTMÉNY- ÉS ESZKÖZFEJLESZTÉS A VÁC VÁROSI EVEZŐS CLUBNÁL

Minisztériumi pályázati támogatásból az idén is folytatódhatott a Vác Városi Evezős Club sporttelepének, csónakházának fejlesztése, ezúttal a két férfi öltöző korszerűsítése volt napirenden, az egyik már elkészült, s pár héten belül a másikban is befejezik a munkát a kivitelezők. Ráadásul az utóbbi hetekben összesen tizenegy új hajót kapott használatba az egyesület a Magyar Evezős Szövetség pályázata révén.

– Korábban megújultak a női öltözők, és nagyon időszerű volt már, hogy a fiúk, férfiak öltözőinél is megvalósulhasson ez a fejlesztő beruházás. Elmondhatom, hogy nagyszerű munkát végeztek, végeznek a kivitelezők, a már kész öltöző a vizesblokkjával együtt nagyon szép és korszerű lett, és ilyen lesz a másik is.

Fotó: Ribáry Zoltán/VácOnline

Fontos, hogy folyamatosan szépíthessük, korszerűsíthessük a bázisunkat, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülményeket tudunk biztosítani a sportolóinknak. Hozzáteszem, hogy a fejlesztésekkel önkormányzati ingatlant teszünk értékesebbé, hiszen a csónakház, a telep a város tulajdona.

Az eszközfejlesztésről szólva természetesen az új hajók rendelkezésünkre bocsátása a legfontosabb, két négypárevezős, három kétpárevezős és hat egypárevezős érkezett a csónakházunkba, tavasszal, az újabb idény beköszöntével már ezekben is vízre szállhat sok sportolónk. Természetesen nem mindenki ülhet a legújabb hajókba, de azt elmondhatjuk, hogy a nemzetközi szinten is bizonyító legjobbjainknak megadatik ez a lehetőség.

Ahogy az ország más egyesületeinél is, ami azért nagyon lényeges, mert fontos lenne, hogy az olimpiai pótkvalifikációs időszakra sikerüljön összeállítani legalább egy ütőképes, esélyes egységet válogatott szinten, hiszen azt kell mondjam, hogy a 2021-es esztendő vízválasztó év lehet a magyar evezés jövőjét, állami támogatását illetően is – mondta Hirling Zsolt, aki még aktív sportolóként világbajnoki címet szerzett könnyűsúlyú kétpárevezősben Varga Tamással, illetve két olimpiára is sikerült kijutniuk.

***

Eszközfejlesztés:

  • 4 darab Wintech hajó (egy négypár-, egy kétpár-, két darab egypárevezős),
  • hét darab Laszlo-Boat hajó (egy négypár-, 2 darab kétpár-, 4 darab egypárevezős),
  • 12 pár Concept Scull lapát,
  • egy hajóvontatásra is alkalmas, kilenc személyes egyterű személygépjármű,
  • egy motorcsónak motorral együtt,
  • 4 darab ergométer,
  • 5 darab spinning kerékpár,
  • egy hajószállító vontatmány.

Ribáry Zoltán

Kiemelt kép: Mácsik Miklós  fotója

Fotók: Ribáry Zoltán/VácOnline