ISKOLÁS CSOPORTOK SEGÍTHETIK KÉT FONTOS KÖZTERÜLET TAKARÍTÁSÁT, SZÉPÍTÉSÉT

Ha az időjárás engedi, október 16-án és 17-én általános- és középiskolai csoportok segíthetik a Rózsakert és a Duna-parton lévő szánkódomb környezetének takarítását, szebbé tételét, hiszen jól láthatóan szomorúan kevés ehhez az önkormányzati készség. A munka a tervek szerint mindkét napon 9-től 12 óráig tart majd.

A kezdeményezők kérnek minden csoportot, hogy ha tudnak, vigyenek magukkal kerti szerszámokat, elsősorban gereblyéket.
Mint azt Bíró Györgytől, a – még az előző önkormányzati ciklusban, a körzet akkori képviselője programjaként kezdeményezett, és immár évről évre ismétlődő – közösségi program szervezőjétől megtudtuk, a résztvevő csoportoknak az idén is lehetőségük lesz arra, hogy a program keretében madárodúkat szereljenek össze, amelyeket aztán kihelyezhetnek az iskolák szabad területein annak reményében, hogy tavasszal majd figyelemmel kísérhetik a madarak költését.
A szervezők a középiskolás diákok munkáját közösségi szolgálat teljesítéseként igazolják.
Fontos az előzetes jelentkezés: október 14. szerda délig várják a szervezők a visszajelzéseket arról, hogy hány fős csoportokkal számolhatnak a különböző iskolákból. Elérhetőségek: e-mail: birogyorgy@yahoo.com, tel: 06 30 921-3924.
„A sikeres őszi ligettakarítási programhoz hasonlóan a vírusveszély miatti követelményeket most is az alábbi módon szeretnénk betartani: A csoportok külön-külön, egymást nem veszélyeztetve tevékenykednek. A feladatokat a helyszínen a kísérő tanárral egyeztetjük. Mivel nyílt téren folyik a munka, a maszk használata nem kötelező, a program előtt vírus és balesetvédelmi oktatást tartunk” – emelte ki felhívásában a főszervező.
Amit a kezdeményezők biztosítani tudnak: gumikesztyű minden résztvevőnek, a szerszámok fertőtlenítése, kézfertőtlenítés a helyszínen, a Rózsakert takarítása közben a művelődési házban mosdó- és WC használat a vírushelyzetnek megfelelő fertőtlenítés mellett.
Ribáry Zoltán