FIATAL VÁCI FOTÓS SIKERE „A MUNKA VILÁGA” PÁLYÁZATON

Szeptember 30-án közhírré tett a kiíró Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a már tizenegyedik alkalommal meghirdetett, „A munka világa” című országos fotópályázat eredményeit – rendkívül örömteli, hogy a rangos versenyen III. díjat érdemelt ki a szárnyait a Forte Fotóklub Vác kötelékében bontogató Kosztolányi Bence. 

A kiírásra ezúttal negyven alkotó nevezett 180 fotóval, ezek közül a zsűri harmincöt alkotást válogatott be az összegző tárlatra, amely október 8-án nyílik – az ünnepélyes díjátadóval egybekötve – a Bácskai Kutúrpalotában (Baja, Szentháromság tér 3.).

Kiemelt díjazottak: I. helyezett: Zelkó Csilla – Kürtőskalács készítők, II. helyezett: Eifert János – Öntőüzemben, III. helyezett: Kosztolányi Bence – A gyűszű, Különdíj: Göndör László – Szitálás

A harmadik díjas fiatal váci fotós érdeklődésünkre így nyilatkozott:

„A témaválasztás ezen kép esetében egy olyan sorozat ötlete volt, amely a régi idők munkavégzését mutatja be, ezen sorozat legjobban sikerült fotója „A gyűszű” című kép. Szerencsémre párom nagyszülei napjainkban is rendszeresen végeznek igazi kétkezi munkát, nagymamája nagyon ügyesen bánik a tűvel, mondhatni varrónő, mely szakmát autodidakta módon sikerült elsajátítania. Mindenképpen fekete-fehér fotókon szerettem volna bemutatni a tevékenységet, arra viszont nem számítottam, hogy ebből akár egy díjnyertes fotó is születhet, ezért nagyon örülök az elismerésnek.”

Ribáry Zoltán