A KIZÁRÓLAG CSAK ÁLLAMI FORRÁSBÓL ÉPÜLT VANYEK BÉLA SPORTCENTRUM ÁTADÁSA LESZ SZEPTEMBER 12-ÉN

Már csaknem két hónapja használatba vehették a sportolók a VRE-pályán kialakított Vanyek Béla Sportcentrumot, amelynek szeptember 12-én tartják meg a hivatalos átadó ünnepségét. A kizárólag állami forrásból, a kormány 774 millió forintos támogatásából újult meg a váci Reménység Egyesület sportpályája annak érdekében, hogy a Vácon és környékén élők korszerű körülmények között sportolhassanak. A munkálatok 2019 júliusában kezdődtek, ezzel a közel százéves egyesület egyik legnagyobb beruházása ért a végéhez. A szakosztályok, a sportolók vehetik most birtokba az elkészült létesítményt.

A 11 órakor kezdődő ünnepi esemény bevezetéseként Kovács Örs Levente, a Váci Reménység Egyesület elnöke mond köszöntőt. Ezután különböző versenyek és bemutatók következnek.

Reménység pálya – Vanyek Béla Sportcentrum

Hamarosan elkészül a váci Reménység pálya a kormány 774 millió forintos támogatásából.

Közzétette: Rétvári Bence – 2020. május 10., vasárnap

A folytatásban, 13 órakor Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök megszenteli a létesítményt, majd 13.15-től tartják a szalagátvágó ünnepséget, mely alkalomból Rétvári Bence, a választókerület országgyűlési képviselője, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke is méltatja a beruházás jelentőségét.

Az ünnepnapi programot, 16 órai kezdettel zenei előadás zárja: a zömmel környékbéli zeneművészekből álló, nemzetközi hírű Misztrál együttes ad koncertet.

Ribáry Zoltán

***

Körpanoráma az építkezés kezdetén.

A Reménység Sportpályán Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök 2019. július 7-én elhangzott ünnepi köszöntőjében Vanyek Béla kanonok, az egyesület alapítójának hitvallásával buzdított mindenkit arra, hogy sportoljon és éljen egészségesen. Dr. Rétvári Bence, országgyűlési képviselő beszédében pedig azt hangsúlyozta, hogy Európában a mindennapos testnevelés óráknak köszönhetően a magyar általános iskolákban töltik a legtöbb időt sporttal a gyermekek. – Fotó: Dunakanyar Régió
A Beer Miklós püspök atya áldásával a II. Reménység Családi Nap keretében került sor a Vanyek Béla Sportcentrum alapkőletételére. – Fotó: Dunakanyar Régió