Ligettakarításra várják az önkéntes segítőket

A Hétkápolna kegyhely búcsúnapja minden esztendőben szeptember 12., Szűz Mária szent neve tiszteletére, az ehhez legközelebbi szombaton és vasárnap tartják itt a búcsúünnepet – az idén azonban ez a zarándoklatos esemény a vírusjárvány miatt elmarad. Viszont nem marad el a búcsúnaphoz kötődő közösségi ligettakarító akció, a szervezők szeretettel várják az önkénteseket a szeptember 5-ére meghirdetett programra: gyülekező a templomnál, 9 órától.

Mint Bíró György szervező kiemelte: a vírus elleni védelmi intézkedések betartása mellett ezúttal csak korlátozottabb mennyiségben tudnak szerszámokat biztosítani, így azt kérik, hogy aki csak tud, vigyen magával gereblyét, lombseprűt és egyéb kerti szerszámokat.

Fotó: VácOnline

A fő feladat, azaz az avargyűjtés mellett a szervezők az önkéntes csatlakozók segítségével szeretnék kitakarítani a forrásokat és a millenniumi emlékkút környezetét.

Kérés: aki tudja, jelezze előre részvételi szándékát a birogyorgy@yahoo.com e-mail címen vagy a 06-30-921-3924-es telefonszámon!

Ribáry Zoltán