Lapszemle – Kiárusítja bérlakásait Vác, Eger és Budapest baloldali vezetése

Bár a balliberális összefogás polgármester-jelöltjei kampányukban szinte kivétel nélkül az önkormányzati vagyon megőrzésére, sőt gyarapítására tettek ígéretet, megválasztásuk óta ennek épp az ellenkezőjét hajtják végre. A közösségi tulajdon, első sorban a bérlakásállomány elherdálása az ellenzéki többségű vidéki és a fővárosi önkormányzatokra egyaránt jellemző  – írja a Magyar Nemzet.

 

VÁC

Megszavazták az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről szóló rendelet módosítását a váci képviselő-testület júliusi ülésén. A sok sebből vérző előterjesztés a város ingatlanvagyonának kedvezményes kiárusítását vonhatja maga után – erre hívta fel a figyelmet a lapunk számára küldött olvasói levélben Vácon élő egyetemi oktató, Sigray István.

EGER

Szintén a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy júniusban Eger új, exjobbikos polgármestere, Mirkóczki Ádám a koronavírus-járvány miatt biztosított rendkívüli jogkört és felhatalmazást kihasználva, egy személyben döntött a 300 éves, műemléki védettség alatt álló Senator-ház eladásáról.

ZUGLÓ

Másutt, Zugló baloldali vezetése is folytatja a kerület ingatlanvagyonának elherdálását; legutóbb egy villanegyedbeli épület jóval áron aluli eladásáról döntöttek. „Abszurd, hogy a bérbe adott ingatlanjainkat, az aranytojást tojó tyúkokat egyszeri bevételért eladják. Ez az önkormányzati vagyon lassú, de biztos feléléséhez vezet” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Várnai László független önkormányzati képviselő.

A Magyar Nemzet kiemeli, hogy

a balliberális összefogás polgármesterjelöltjei kampányukban szinte kivétel nélkül az önkormányzati vagyon megőrzésére, sőt gyarapítására tettek ígéretet, de megválasztásuk óta ennek épp az ellenkezőjét hajtják végre.

A cikk szerint a közösségi tulajdon, elsősorban a bérlakásállomány elherdálása az ellenzéki többségű vidéki és a fővárosi önkormányzatokra egyaránt jellemző.