Szerdától ismét fizetni kell a parkolásért Vácon – de újra zavar mutatkozik az „erőben”

A korábbival megegyező díjakkal és változatlan zónahatárokkal július 15-től, szerdától ismét fizetni kell a parkolásért Vácon, mind a térítésköteles felszíni területeken, mind a mélygarázsban – írja a városháza honlapja. Valamelyest szokja már a város lakossága a megszokhatatlant, hogy a városi propaganda és a váci valóság között folyton ellentmondás feszül, így nem érhet sokakat meglepetésként, ha vac.hu-n közölt hír és városlakók tapasztalata nem pontosan fedi egymást. 

A városházi hír

Az ügyfelek a veszélyhelyzet idejére elrendelt díjmentesség után immár kényelmesebben intézhetik a parkolással összefüggő ügyeiket. Újdonság, hogy egy átszervezésnek – amelytől azt várja az önkormányzat, hogy ugyanazon szolgáltatások több millió forinttal kisebb költséggel is elláthatók lesznek – köszönhetően a Polgármesteri Hivatal az eddigi ellenőrzési feladatok mellett ellátja az ügyfélszolgálattal összefüggő teendőket is.

Szerdától így az újrainduláshoz kialakított szervezeti, műszaki, pénzügytechnikai feltételeken túl a városházán egy helyen lesz elintézhető a pótdíj befizetés, az engedélyek és kedvezmények kiváltása, a bérletvásárlás. Az épületen belül lehetővé válik a közterületfoglalási-, behajtási- és más díjak fizetési lehetősége is.

A márciusra megváltott havibérletek 2020. augusztus 3-ig érvényesek. Ekkortól a Városháza földszintjén lévő ügyfélszolgálati irodában már bankkártyával is lehet fizetni, így az újabb bérletek már ily módon is kiválthatók.

Eddig a városházi tájékoztatás, s íme hogy néz ki mindez a gyakorlatban:

Mai történet – írja egy Facebook-poszt (a közléshez hozzájárulást is megkaptuk) :

„Július 15-től ismét fizetni kell a parkolásért. Ok. Ezen felbuzdulva próbáltunk ma bérletet vásárolni július hónapra 15. és 31. közötti időszakra. Az ügyintéző azt mondta, hogy nem lehet bérletet váltani, mert az önkormányzat még nem tudott megegyezni a céggel, aki eddig a parkolást bonyolította (???). Viszont július 15-től fizetni kell a mélygarázsban és a térfelszínen is. Tehát két nap alatt így kifizethetem a havi bérletem árát. Gratulálok okoskák! Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy márciusra is kifizettem a teljes bérletet, de nem tudtam felhasználni, mert március 15-tól leállt az élet. Kérdezném, hogy a „vállalkozó és lakosságbarát” önkormányzat még hány bőrt szeretne lehúzni rólam?”

Csak reméljük, hogy a reggel írt olvasói levél tartalma okafogyottá válik és valóban a márciusra megváltott havibérletek 2020. augusztus 3-ig lesznek érvényesek.