A váci jobbikos képviselőt nem zavarja a genderszemlélet?

Lapunk egyik olvasója meghökkenve tapasztalta, hogy a Váci Naplóban megváltozott az Anyakönyvi hírek szóhasználata, az eddigi „kisfiú” és „kislány” megnevezést a lap hirtelen megváltoztatta a „gyermeke” kifejezésre. E hír kapcsán cikkünk kiállt a genderlobbi szavainkat eltüntető, fogalmainkat összezavaró tendenciájával szemben. Kászonyi Károly jobbikos képviselő ezek után teljes mellszélességgel megvédte a baloldali újságot. A több mint meghökkentő reakcióit az alábbiakban elolvashatják, amelynek igazi érdekességét az adja, hogy az elmaradhatatlan, személyeskedő sértegetésein túl megmutatta, hogy egy kissé sem zavarja az „Új Jobbikot” képviselő közszereplőnket a genderszemlélet. Ennek a váltásnak a jeleit mind országosan és mind a városunkban már megtapasztalhatták a választók, hiszen a Jobbik a kettős keresztet már hashtagre cserélte a címerében, de úgy tűnik, hamarosan a nemzeti színeket is szivárványra cserélheti, ha így haladnak tovább.

Az utóbbi időkben Ballikká lett párt átváltozását jól érzékelteti Kászonyi írásban is rögzített hitvallása, ami jelenleg közelebb áll egy harcos exmunkásőr gondolkodásához, mint az egykorvolt gárdás masírozgatóéhoz. Akiknek nem voltak eddig sem illúziói, ők mindig is tudták, hogy a szélsőbal és a szélsőjobb egymás nagyon közeli határtartományai!

Kászonyi a történetbe egyébként úgy keveredett, hogy miután reakció érkezett a Váci Naplótól, ő is reagált rá. A magát megtámadottnak érző szerkesztőség reflexiója gyakorlatilag nem tartalmazott érdemi választ cikkünk problémafelvetésére. Nem volt olyan értelmű mondat benne, ami ilyesmit írt volna: „Azért változott meg az eddigi gyakorlat az Anyakönyvi hírekben, mert…”. A születésétől fogva a baloldali váci közönség igényeinek szóló és a baloldal kegyeltjeként ismert lap viszont szükségesnek tartotta betegesnek minősíteni a jobboldali-konzervatív gondolkodást.

A jobbikos képviselő viszont ezen nem akadt fenn, hanem inkább kiállt a „30 éve a váciakat korrektül és magas színvonalon tájékoztató” lap mellett, amelyet most szerinte „aljas politikai megfelelési kényszerből, tudatlanságból támadás ért”.

Kászonyi Grál-lovag szerepvállalásával persze nincs semmi gond, de fontosnak találtuk rögzíteni e meglepő szemléletváltást – leginkább a még hűségesen kitartó jobbikos szavazók miatt.

A szerkesztőségünk szorgosan gyűjti a jobbikos képviselő és baloldali társai szerepükhöz méltatlan posztjait, lakossághoz való viszonyuk és cselekedeteik, döntéseik dokumentumait, amellyel – reményeink szerint – hozzájárulhatunk majd ahhoz, hogy feledésbe  ne merüljenek valós politikai arcéleik.

A személyeskedő képviselő a heveskedésében összekeverte a városháza online kiadványát a baloldali magánlappal