Olvasói levél – Matkovich karácsonyi szintre emeli a városvezetést

Aki figyeli a váci és a budapesti közéletet, a két baloldali polgármester között észrevehet egy különleges párhuzamot: mindketten leírják Facebookon, hogy miért NEM tudják megoldani városuk problémáit.

Matkovich Ilona vasárnapi beszámolójában több bekezdésen keresztül ír arról, hogy alkalmatlan arra, hogy lehívja az elődei által kilobbizott városfejlesztési forrásokat. Karácsony politikai zsarolásra és hisztériakeltésre használja a Lánchidat, ahelyett, hogy felújítaná. Matkovich jó tanuló módjára pár hét csúszással ugyanezt teszi két Március 15. téri épülettel. Egy dolgot felejtett el megírni: a két épület felújításának célját. Csak remélni merjük, hogy a két épület nem része Matkovich ingatlanbizniszes ügyeinek, ahogy azt is, hogy a polgármester asszony közvetlen hozzátartozója, az adótartozó L. István se kerül az ingatlanmutyi közelébe.

Matkovich Ilona követi a Karácsony-módszert: a város ügyei nem haladnak, csak a Facebookra posztolgatásra koncentrál a városvezetés.

Ez a rövid távú stratégia úgy látszik, a baloldali városvezetők egyetlen terve, mi azonban bízunk benne, hogy a városlakók középtávon nem vezethetőek meg félrebeszéléssel, manipulatív közösségi média posztokkal.