A PR-kormányzás szembesülése a valósággal

Történt a Dunakanyar szívében, a PR-kormányzás nyolcadik havában, hogy a baloldal  végrehajtotta eddigi legnagyobb fejlesztését. A vasútállomás melletti gazos területből parkolót alakítottak ki. Matkovich Ilona heti reflexióinak legutóbbikában beszámolt a „jó érzéséről” és a sikeresen kialakított „400nm-es parkoló területén elkészült vízelvezető árkokról”. Ennek elkészülte után azonban az első esőnek megadta magát a városháza eddigi legnagyobb fejlesztése, azaz a gazdagon hulló csapadék formájában újra üzent a Valóság Nagybátyánk a PR-kormányzásnak.

Egyébként Cseh Tamás által megénekelt Valóság Nagybácsival gyűlik meg mindig a baloldalnak a baja. Ha e fránya öregúr nem köszöntene be oly gyakran, minden, de minden oly remekül működne, és elég lenne mindenhez csak pár hangzatos lózung!

Hiába a pénz, az elszánás, és a nagy szavak, ha egy ebben a formában használhatatlan parkolót akarnak átadni a lakosságnak

„A demográfiai helyzet, az erős gazdaság, az élhető települési környezet, a szociális biztonság, az erős civil társadalom, a szolgáltatások színvonalának emelése mind-mind olyan célkitűzés, amelyekért dolgozunk, és meg fogunk valósítani a következő négy és fél évben. Mindjárt egy jelentős változás, amely elsősorban az autósok számára jó hír, és megvalósítása kiemelt helyen volt a programomban” – jelentette ki Matkovich Ilona a múltheti PR-szózatában.

Persze egy dolog megálmodni, illetve beadagolni a polgároknak, hogy mily remek dolgok várnak rájuk, de teljesen más az, hogy a megígértekből a végén valódi remekek szülessenek. A településvezetés azonban mégis csak szakma, de minimum komoly gyakorlat, hozzáértés kérdése, s egyúttal olyan szakemberek munkájának magabiztos irányítása, akik a maguk szakterületének első osztályú képviselői, nem pedig politikai alkuk kontraszelekciói csupán.

Egy 30 éve pályán lévő polgármester egyszer egy interjúban elmondta, hogy egyik projektjét hevenyészetten akarta a kivitelező átadni, ezért a szakemberével háromszor dobatta azt vissza az építőnek, aki végül is kénytelen volt saját költségén a kiviteli terveknek megfelelő minőségben átadni a munkát. Mert számára nem az ideológia, a nagy eszme üzenete volt a fontos, hanem a lakosság számára kifogástalan minőségű munka létrejötte. E polgármester nem volt a minden szakmák tudója, de a mesterek mesterének mutatkozott abban, hogy mi szolgálja települése valós érdekét.

Valóság és PR, hozzáértés és dilettantizmus, szakmai nívó és gyenge minőség ellentétpárjai nyilvánulnak meg szemmel látható módon a most megvalósult projektben, s nem kecsegtetnek sok jóval a jövőt illetően.

Egyben viszont – talán nem is annyira meglepő módon – mélyen egyetértünk ezúttal a város jelenlegi vezetőjével, az „az erős civil társadalom színvonalának emelése”. Ennek szellemében adtunk teret Valóság Nagybácsink levelében foglalt fotóknak, hogy tudassa: „S felhasználva az alkalmat, felhívom a család tagjainak becses figyelmet a szükséges óvatosságra, / Mert adódhatnak bajok, most, hogy én távol vagyok.” (Bereményi Géza)