Matkovich Ilona nem hazudik, csak megint nem bontja ki az igazság minden részletét

Az egykor betűvetésből élő polgármester asszony újra az elhíresült gyurcsányi szómágiába keveredett, amikor a VácOnline-t akarta kétes hírbe hozni. Igaztalan, de már-már állandó eposzi jelzőként használja lapunkra a „lejárató portál” kifejezést, amikor sokkal egyszerűbb lenne válaszolnia a megkereséseinkre, vagy érvekkel, tényekkel  cáfolnia az állításainkat.

Vác Város Önkormányzata közösségi oldalán egy diadalittas írás jelent meg csütörtök délután arról, hogy Matkovich Ilona – egyelőre még nem jogerősen – pert nyert a Magyar Nemzettel szemben, hogy valótlanul híresztelte azt a lap: a Váci Dunakanyar Színház színészeinek túlnyomó része inkább felmondott, semmint hogy elfogadják a polgármester ultimátumát.

Bár a Magyar Nemzet valóban a VácOnline portálra hivatkozott, de az említett cikkünkben azonban a színész szó nem is szerepel, úgyhogy kár volt az exmagyarnarancsosnak tollára venni lapunkat. Ha mi állítottunk volna bármi hamisat, már rég mi ülnénk a bíróságon, így most egy pontatlan átvételből származó sajtóhibán tudott csak bosszút állni. Ez lenne az igazság? Ez lenne a győzelem?

A Magyar Nemzet írásában sem szerepel a színész szó, igazából az ORIGO-tól átvett anyag utal arra, hogy színészek mondtak fel. A színész szót nem használja a nálunk leírt szöveg, ott csak a dolgozó (6 helyen), a munkavállaló (3 helyen) szerepel.

Úgyhogy az egész már megint egy igazi kicsinyes jogi elégtétel csupán, ahelyett hogy szembesülne a színház politikai indíttatású szétverésének égbekiáltó bűnével!

Tehát nem a színészek, hanem szinte minden színházi dolgozó mondott fel, mint azt írtuk is, a hétköznapokban ritkán látható, igazi, hősies, önzetlen, bajtársias kiállással. A Váci Dunakanyar Színház (volt) dolgozói kiálltak a kultúra függetlensége, a volt igazgató teljesítménye mellett és nem hajtották meg fejüket az új hatalom feltétlen szervilizmust követelő akarnoksága előtt! Csak tisztelettel tudunk felnézni mindannyiukra.

Tehát a Vác Online igazat írt, az alapul szolgáló írás nem volt hamis.

A Magyar Nemzet munkatársaival pedig szolidaritásunkat fejezzük ki e szűkkeblű bosszú miatt.