Újságíró vagy városvezető?

Matkovich Ilona exújságíró, ezért baklövéseit és a koncepció nélkül sodródó városvezetői döntéseit is remekül meg tudja magyarázni a közösségi média felületein. Facebook oldalának követői naponta elolvashatják, hogyan mosakszik az aktuális, titkolni akart, de lapunk által feltárt városházi ügyekben. Lejárató oldalként hivatkozik lapunkra, pedig mi csak megírjuk azt is, amit szívesebben titkolna.

Egy balliberális újságíró mindent minden körülmények között meg tud magyarázni. Ez a folyamatos magyarázkodás pedig az egyik fő jellemzője Matkovich Ilona facebook-os kommunikációjának, ahelyett, hogy a törvényeket betartva nyilvánosságra hozná rendeleteit (nem teszi), a közösségi oldalán számol be ezekről a döntésekről. Természetesen nem a rendeletet mutatja be, hanem balliberális újságíró módjára körülírja, a szép dolgokat kiemeli, a döntések káros hatásai felett elsiklik.

Ideje lenne észrevennie, hogy egy várost kellene vezetnie, nem pedig cikkeket írni.

Sok olvasónk jelezte, így kicsit elmélyedtünk a polgármester asszony Facebook bejegyzéseiben, kiemelten pedig a polgármesteri beszámolókban.

Összegyűjtöttük Matkovich Ilona Facebook oldalán fellelhető, leggyakoribb szófordulatait, hogy azok valójában mit is jelentenek:

Ahogy az exújságíró megfogalmazza = valószínűleg az igazság
„előrehaladott tárgyalásokat folytattam” = véletlenül összefutottunk
„ez egy nagyon fontos probléma” = sose fogom tudni megoldani
„dolgoztunk az ügyön” = eszembe jutott valamikor
„döntést hoztam” = az alpolgármester úr megengedte
„lejárató oldal azt hazudta” = kiderült, amit el akartam titkolni
„megegyeztünk kórház ügyben” = lehetetlen ultimátumot közöltünk a kivitelezővel
„csökkentettük a csarnok bérletet” = kiegészítő díjjakkal komoly emelés történt