Egyre több a panasz az akadozó szemétszállításra

Az utóbbi hetekben több olvasónk is jelezte, hogy kimaradozik a szemétszállítás bizonyos utcákban, a probléma ugyanúgy érinti a kommunális szemetet, mint a szelektíven gyűjtött hulladékot. Nagyon úgy néz ki, hogy a szemétszállítás javításának ügyét csak október 13-ig viselte szívén a Matkovich Ilona vezette balliberális városvezetés.

Olvasóink mellett néhány váci Facebook- csoportban is többször előkerült a panasz, miszerint vannak utcák, ahol hiába rakták ki a szemetet a megszokott időben, nem vitte el a szolgáltató.

A járványhelyzet idején, mikor nagyon sokan otthon töltik napjaik nagyobb részét, így az átlagosnál több hulladék keletkezik a háztartásokban. A szemétszállítás akadozása ilyenkor komolyabb problémát jelenthet, ráadásul egészségünkre is kockázatot jelent. A panaszok jellemzően Kisvácról és a Budapesti főút környékéről érkeztek.

Továbbra is megoldatlan probléma a szelektív szigetek ritkás ürítése, ez is a kampányidőszak egyik kedvenc témája volt, a városháza felújított irodáiból tekintve úgy tűnik már nem érzik égetőnek a helyzetet.

Az előző városvezetés megkezdte az előkészítését egy váci hulladékudvar létrehozásának, melyet több kommentelő is felvetett. Ennek a létesítménynek a létrehozásával kapcsolatban Matkovich Ilona legutóbb március 1-i beszámolójában szokása szerint annyit írt, hogy „dolgozik rajta”.

Egyre gyakrabban érezhetik a váci lakosok, hogy a rózsaszín ködben megírt beszámolók szerint minden működik, minden halad, de körbe nézve a városban csalódás éri a kevésbé fanatikus polgárokat.