Matkovichék rátámadtak a város büszkeségeire – pillanatok alatt cáfolták a kézisek a városháza elképesztő közleményét

Nincs még egy városvezetés, amelyik a saját NB 1-es csapata ellen indít háborút, csak a váci. A városháza nem visszakozott és elnézést kért, hanem megpróbálta bebizonyítani, hogy az óránkénti 12.000 forintos pályadíj kevesebb a 7.500 forintosnál.

Az NB 1-es Váci Női KSE kétségbeesésében a szurkolóihoz fordult, amiért a városháza a rendkívüli jogrendben 60%-kal megemelte a sportcsarnok használati díjait. Az eddigi 7.500 forint helyett óránként 12 ezret kellene fizetniük, ráadásul az eddig az óradíjba foglalt különterem, konditerem, tornaszoba használatáért és a hangosításért további extra díjat kellene fizetni.

A megszorítások és díjemelések így már nem csak a váci vállalkozókat és városi munkavállalókat, de a város büszkeségeit, a női kéziseket is elérték.

A szurkolói üzenetre válaszul a városháza az egész belföldi és városi sajtónak körbeküldött egy közleményt, melyben magas lóról kioktatják az egyesületet és leírják, hogy semmiben sincs igaza a kéziseknek.

Felmerül a kérdés, hogy ha tényleg ennyire jó lenne minden, akkor miért kezdett el a szurkolói üzenet szerint új helyet keresni magának a csapat?

Az internetes fórumokon óriási lett a felháborodás. Még a balra húzó oldalakon és csoportokban is egymást követték a városházát cáfoló és bíráló kommentek. Sokan felvetették, hogy ha a baloldal tíz éve felszámolná a sport TAO rendszert, akkor most miért a TAO forrásokra hivatkozva mondják a kéziseknek, hogy abból majd ki tudják fizetni az emeléseket is.

Az egyik kézis szakember így tette helyre a városházi közlemény szakmaiatlanságát:

„Aha, szóval el lehet számolni Tao-ban a bérleti díjakat. Jogos, ott – lenne – a pont.
Apró, vagy nem is apró bökkenők:

  • a tao elbírálások már javarészt megtörténtek, azaz, ha egy gazdálkodó szervezet 7.500 ft bérleti díjjal számolt, akkor lássuk be, hogy az éves tervezett költségvetését borítja, ha holnaptól 12 ezer forintot kell fizetnie. Lehet fura, de egy Egyesületnél is terveznek előre.
  •  a taoban elszámolható tételeknek is van önrésze. Ha csak a legkedvezőbb 10 százalékot vesszük figyelembe, akkor 7.500 forintnál 750 forint az önrész, míg a 12 ezer forintnál 1.200 forint az önrész…. óránként…

Tovább nem is sorolom…, hogy mik a bökkenők….”

Tehát hamar kiderült, hogy a városháza politikailag tromfoló válasza szakmailag és jogilag igencsak vékony lábakon áll.

Ráadásul a városházi közleményben felsorolt intézkedések egy részét még az előző városvezetés hozta, de az akkor ellenzékiek most hirtelen magukénak érezték.

Egy szó mint száz, jelenleg Vác minden valószínűség szerint

legnagyobb büszkesége a női kézilabda. A váci fiatalok jó része ezen nőtt fel, itt látta meg a példaképeit.

Magyarország nyerte a hazai rendezésű 2019-es junior Eb-t, miután magabiztos győzelmet aratott a döntőben Hollandia ellen. A magyar lányok veretlenül lettek Európa bajnokok! Nagy büszkeségére a városi csapatnak, Kácsor Gréta és Kuczora Csenge képviselte Vácot az Európa-bajnokságon, sőt mindketten bekerültek az All-Star csapatba is, hiszen Gréti a legjobb balátlövő, Csenge pedig a legjobb védő díját kapta meg! – Fotó: MKSZ
  • Épeszű ember nem támadja meg saját példaképeit.
  • Épeszű városvezetés nem űzi el más városba saját NB 1-es csapatát.
  • Épeszű városvezetés nem utasít vissza egy 5 milliárd forint értékű többfunkciós csarnokot.

A városháza higgadjon le, kérjen bocsánatot, és vonja vissza a városi sportéletet ellehetetlenítő intézkedéseit!