A kormány segít az önkormányzati lakásbérlőknek, így a váciaknak is

Az elmúlt hónapokban a Matkovich-Ferjancsics páros egy sor szabályt módosított, hogy könnyebb legyen kirakni a bérlőket az önkormányzati bérlakásokból. Ezek a kilakoltatások elkezdődtek, a lakók közül már sokan dobozolnak is. A kormány a hasonló sorsra jutott kárvallottak segítségére siet egy frissen megjelent rendeletmódosítással.

Az önkormányzattól vagy az államtól lakást bérlők könnyítést kapnak egy kormányrendelettel, amely a múlt hét szerda éjjel kiadott Magyar Közlönyben jelent meg. A rendelet értelmében annak, akinek a járvány okozta veszélyhelyzet idején járna le a bérleti szerződése, elég egy írásbeli nyilatkozatot tennie, és a szerződés egészen a veszélyhelyzet végéig hatályban marad.

A nyilatkozat egyoldalú, egyedül arra kell figyelni, hogy a szerződés eredeti lejártának napjáig nyilatkozzon a bérlő.

A leginkább veszélyeztetettnek minősített ágazatokban – ilyen a turizmus, a vendéglátás, a szórakoztatóipar, de a szerencsejáték is érintett – a nem lakáscélú bérleti szerződéseket a bérlő felmondhatja, a bérbeadó nem.

Lehet racionálisnak látszó érveket felsorolni, mint ahogy ezt Fehér Zsolt teszi az alábbi riportban, de csak szívtelen és embertelen városvezető lehet az, aki a legnehezebb helyzetben levőkön akar nyerészkedni, és szociális helyzetre való tekintet nélkül családokat utcára rak.

Az ESTV összefoglalója a váci lakásügyekről

Ilyen, amikor a heccmédiával ellentétben egy sajtóorgánum korrekt módon utánajár a dolgoknak. Köszönet érte az Elektro Szignál Televízió munkatársainak!

Közzétette: Fehér Zsolt – 2020. február 27., csütörtök

Az ESTV összefoglalója a váci lakásügyekről – Fehér Zsolt Facebook-oldalán