Percek alatt megcáfolták Matkovichot a váciak a Facebookon

A városvezető újra a kormányra mutogat, megint „egyes oldalak hazugságaira, féligazságaira” utalgat, pedig egy pillanat alatt megcáfolhatóak a tételei, ahogy ezt meg is tette egy kommentelő. Nyilvánvaló, hogy a panaszkodás helyett a problémák megoldása lenne a feladata a választott vezetőnek, s a farizeus leereszkedés helyett az önkormányzat megemelkedett plusz költségeiből kellene visszanyesni. Íme a csörte részletei:

***

Ilona Matkovich
A hitelességről annyit, hogy áprilisban azok a kulturális szférában dolgozók, akiket már nem tudtunk foglalkoztatni, ők is megkapták minimum az ellátásuk 75%-át, tehát a fizetésük háromnegyedét. Senki nem maradt közülük pénz nélkül. Májusban is dolgozunk rajta, hogy legyen megoldás. Kb. 1 milliárdos iparűzési adó kieséssel számolunk idén, elvették a gépjárműadót, az idegenforgalmi adót és nincsenek bérleti díj bevételek, valamint törleszteni kell az óriási megörökölt adósságot (ma derült fény pl. egy 2012-2013-as 30 milliós kifizetetlen tételre, amit nekünk kell most kiegyenlíteni.) A konyhásoknak valóban nehéz a helyzete, hiszen lassan két hónapja nincs főzés, és valószínűleg szeptemberig nem is lesz. Attól, hogy zengenek egyes oldalak hazugságokat, vagy féligazságokat, nem lesz megoldás.

A kormány felé kéne zengeni, hogy adjanak az önkormányzati munka nélkül maradt dolgozók részére is bértámogatást, mert az önkormányzatok önerőből mindent nem tudnak megoldani.

Rengeteg feladatot látunk el a védekezésben, amire szintén egy fillért nem kapunk. Szóval, a kormány ránk vonatkozó gazdasági csomagjára vár sok-sok önkormányzat, hiszen annyi minden másra vannak milliárdok, legyen az önkormányzati dolgozók megsegítésére is valamennyi.

Kommentelő
Aki ismerősömmel beszéltem, annak áprilisban ki kellett venni az éves szabiját, hát naná, hogy azt ki kellett fizetni…. Amikor elfogytak a szabik, onnantól meg jött a 0 forint.

Megválasztott vezetőként a problémák megoldása lehet a feladat, nem a mutogatás, bár nyilván hosszabb távú ellenzéki politikai ambíciókat csak a kormány folyamatos támadásával lehet elérni.

Ha nem lenne a plusz alpolgármester, plusz kabinetvezető, az éves szinten plusz 10–12 milliós megtakarítás például. Vagy vissza lehetne vágni a megnövelt bizottsági tiszteletdíjakat.