Szijjártó Péter Vácon járt a csúcstechnológiájú lélegeztetőgépek gyártójánál (videó)

A váci Celitron Medical Technologies a világjárvány hatására átáll a csúcstechnológiájú lélegeztetőgépek gyártására. E céget kereste fel május 2-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter – értesülhettünk a közösségi oldaláról.

Az izraeli tulajdonú Celitron Medical Technologies nevű vállalat 15 éve van jelen Magyarországon. Mindeddig orvosi eszközök, alapvetően sterilizáláshoz szükséges berendezések előállításával foglalkoztak városunkban.

Szijjártó Péter látogatása a Celitron Medical Technologies váci vállalatnál – Facebook

A világjárvány által az egészségügyi ellátórendszerekre kifejtett nyomásra reagálva úgy döntöttek, hogy gyártókapacitásuk átalakításával csúcstechnológiájú lélegeztetőgépeket kezdenek gyártani. A felkészülés már javában zajlik.

Celitron Medical Technologies

Az izraeli tulajdonú Celitron Medical Technologies nevű vállalat 15 éve van jelen Magyarországon. Mindeddig orvosi eszközök, alapvetően sterilizáláshoz szükséges berendezések előállításával foglalkoztak Vácott. A világjárvány által az egészségügyi ellátórendszerekre kifejtett nyomásra reagálva úgy döntöttek, hogy gyártókapacitásuk átalakításával csúcstechnológiájú lélegeztetőgépeket kezdenek gyártani. A felkészülés már javában zajlik.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. május 2., szombat