Megérkeztek Vácra is a védőfelszerelések az érettségi vizsgákra

„Mivel a koronavírus járvány egy speciális helyzetet teremtett Magyarországon is, soha nem látott összefogás és együttműködés valósul meg a társadalmon belül. Cégek, magánszemélyek fognak össze annak érdekében, hogy mindnyájan könnyebben tudjuk átvészelni ezt a nehéz helyzetet” – mondta Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója április 30-án, a Boronkay előtti szabad téren abból az alkalomból, hogy a CBA üzletlánc nevében az érettségi zavartalan és biztonságos lebonyolítása érdekében maszkokat, tisztítószereket és magas C-vitamin tartalmú italokat adományoztak az iskoláknak abban a reményben, hogy mindnyájan sikerrel zárják az érettségi vizsgát.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója – Fotó: VácOnline

Elmondta, hogy idősotthonokba mintegy hatvan tonnányi almát, narancsot, citromot szállítottak beszerzési áron, hiszen az idősek a jelenlegi járvány legveszélyeztetettebb korosztálya.

Büszkék arra is, hogy azoknak is tudnak segíteni, akik a frontvonalban küzdenek, hiszen fél tonna gyümölcsöt szállítottak a Szent János Kórházba, a Heim Pál Gyermekkórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Dél-pesti Centrumkórházba.

Vácott és környékén kilenc üzletük működik, az elmúlt időszakban kivették ők is a részüket az adományozásból, a kórházba hetente több láda gyümölcsöt biztosítottak a kórházi dolgozók számára.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója (b), Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője (j) – Fotó: VácOnline

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője a váciak nevében köszönte meg a CBA adományait. Röviden összefoglalta, hogy a vírus elleni küzdelem első szakaszában, mely e héten lezárul, milyen intézkedéseket hozott a kormány az érettségi vizsga zavartalan lebonyolítása érdekében.

E héten kiszállítják minden iskolába az állam által biztosított védőfelszereléseket, Pest megyében 32 140 maszkot a diákok és 9000 maszkot a tanárok számára, valamint fertőtlenítő szereket.

Nemcsak az iskolákban, hanem az idősközpontokban is biztosítja a kormányzat a szükséges védőfelszereléseket, legyen az egyházi, önkormányzati, állami vagy magán fenntartású, ez országszerte 3.000.000 maszkot és 600.000 kesztyűt jelent. Megköszönte az intézményvezetőknek, a váci kórház főigazgatónőjének, a mentőknek a konstruktív együttműködést, a kollégiumi szálláshelyek biztosítását, azt a példátlan összefogást, mely minden intézményvezető részéről megmutatkozott.

Civilek is nagyon kivették a részüket, köszönet a CBA-nak, helyi kézilabdásoknak, cukrászdáknak, a veresegyháziaknak, akik gyümölccsel, kávégépekkel, süteményekkel, pénzadományokkal hozzájárultak ahhoz, hogy komfortosabban érezhessék magukat a frontvonalban küzdők, hogy lassítani lehessen a vírus terjedését, hogy felkészülhessenek a kórházak arra, ha a megbetegedések száma robbanásszerűen megemelkedik. A védekezés első szakasza sikeres volt, a második szakaszban a korlátozások lassú, fokozatos feloldása várható.

Rétvári Bence köszönetet mondott mindenkinek, aki együttműködött, mert ezzel az itt élők biztonságát segítette.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője (b), Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum kancellárja (j) – Fotó: VácOnline

Dudás Tibor, a Váci Szakképzési Centrum kancellárja megköszönt minden eddigi állami, központi segítséget a Centrumhoz tartozó iskolák nevében, a maszkokat, kesztyűket az érettségi vizsga sikeres lebonyolításához.

Külön kiemelte a váci Király és a gödöllői Madách szakiskolákat, amelyek közel 8000 maszkot varrtak a Centrum növendékei és tanárai számára.

Megköszönte az igazgatók, tanárok áldozatos munkáját, akik egyik napról a másikra át tudtak állni a digitális oktatásra, hiszen ez a legfontosabb felkészítő időszak távoktatásban zajlott, amelynek eredményességét az érettségi vizsga fogja megmutatni.

Fodor Attila (b), Rétvári Bence, Fábián Gábor, a Boronkay igazgatója (j) – Fotó: VácOnline

Fábián Gábor, a Boronkay igazgatója először a pedagógusoknak és a diákoknak mondott köszönetet, akik az elmúlt hat hétben a rájuk kényszerített helyzetben bizonyítottak, helytálltak, a problémát nem nagyobbították fel, hanem megoldották, és az ilyenkor felszabaduló pozitív energiákat reményei szerint jól kamatoztatták.

Mivel a szóbeli érettségi vizsga elmarad, és csak írásbeli lesz, itt dőlnek el a százalékos értékek, ezért arra kéri a diákokat, hogy nagyon koncentráljanak, ne kapkodjanak, minden feladatba kezdjenek bele, minden megengedett segédeszközt használjanak.

Az érettségi zavartalan és biztonságos lebonyolítása érdekében a CBA maszkokat, tisztítószereket és magas C-vitamin tartalmú italokat adományozott az iskolának – Fotó: VácOnline

Az iskolák garantálják a biztonságos beléptetést, a felügyeletet, a biztonságos távozást, a dolgozatok javítását, és reményei szerint nem lesz rosszabb az idei érettségi vizsga átlaga, mint az eddigieké volt, sőt olyan energiák szabadulhatnak fel, hogy még jobb eredmények is születhetnek.

Ahogy az ország egésze ebben a rendkívüli helyzetben sikeresen veszi az akadályokat, úgy kívánjuk, hogy a maturandusok is helytálljanak.

Fodor Attila (b), Fábián Gábor, Rétvári Bence tanulmányozzák a Boronkay ajándékba adott Tablókönyvét – Fotó: VácOnline

Az iskola kiadványai