Matkovich a váci ingázókon viccelődik

Szintet lépett Matkovich Ilona a váciak lenézésében, ugyanis a január 21-is képviselőtestületi ülésen jókat nevetgélt a váciakat érintő mindennapi problémákon. Köztük például azon, hogy vannak olyanok, akik Budapest és Vác között ingáznak nap, mint nap. A polgármester asszony szerint ez egy annyira nem létező probléma, hogy még felvetni, beszélni róla is vicces. Az pedig egyenesen képtelen gondolat, hogy érdekükben a városvezetés tegyen bármilyen lépéseket is.

Matkovich Ilona hatalomba kerülése óta egyre jobban kezd elszakadni a magyar, és főként a váci valóságtól. Legutóbb azt nem volt hajlandó elismerni, hogy sokaknak mindennapos nehézség a Vác és Budapest közötti ingázás, és az ennek könnyítését szolgáló Fidesz-KDNP-s előterjesztést pedig nyilvánosan nevette ki a képviselőtestületi ülésen: „vicc kategória az önálló képviselői indítvány a Budapestre ingázó munkavállalók védelmében.”

A Lechner Tudásközpont interaktív térképén (kép lent) jól látszik, hogy a foglalkoztatottak több mint harmada, 37,5% ingázik nap, mint nap munkába. Ez számszerűsítve 5398 főt jelent. Tehát ennyi dolgozó ember nem számít Matkovich Ilonának. Sőt, nem hogy nem számít, hanem gondjaikat, nehézségeiket viccesnek tartja, azokat lenézi. A polgármester asszony tehát minden harmadik munkába járó vácinak fordít azzal hátat, hogy nem segít megoldani problémájukat, nem tesz semmit az érdekükben.

A testületi ülés végén egyébként Matkovich még egyszer kitért arra, hogy mely előterjesztéseket tartja viccesnek: „szeretném egészen pontosan megnevezni azokat a napirendi pontokat, amelyeket vicc kategóriába sorolok” – mondta. Itt is kiemelte, a Budapestre ingázó munkavállalók védelmében születettet ilyennek tartja.

Felháborító, hogy Matkovich ilyen könnyelműen söpör félre nem kevés váci családot érintő mindennapi gondot.