Civil támogatások rendkívüli szabályai – a Nemzeti Együttműködési Alap tájékoztatója

A koronavírus-járvány terjedésére tekintettel a Nemzeti Együttműködési Alap 2019. évi pályázataival kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Amennyiben a Kedvezményezett NEA-19-E azonosítószámú, 2019. évi egyedi támogatásban részesült és szakmai programjának megvalósíthatóságát a járványhelyzet veszélyezteti, kérjük, hogy a projektidőszak alatt (alapesetben 2020. május 31. a projektidőszak vége) nyújtson be az EPER-ben módosítási kérelmet. A módosítási kérelemben ebben az esetben kezdeményezheti a projektidőszak meghosszabbítását, illetve a költségek átcsoportosítását is – amennyiben a projektcél nem módosul.

A 2019. évi NEA-19-Ö-V, illetve NEA-19-Ö-M azonosítószámú összevont pályázatok támogatása esetén a projektidőszak vége egységesen 2020. március 31. napja. Ha a projekt során megvalósítani kívánt rendezvény nem tartható meg, kérjük, hogy a problémát a pályázati azonosítószám feltüntetésével haladéktalanul jelezzék a Bethlen Gábor Alapkezelő részére, a következő e-mail címre: nea@bgazrt.hu

Az összevont pályázatok esetében a – pályázati kiírás értelmében – a pályázati kiírásban meghatározott támogatási időszak módosítását a kedvezményezett nem kezdeményezheti, ezért a kérelmet az Alapkezelő egyedileg vizsgálja meg és jelez vissza a Kedvezményezett részére.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a pályázatok esetében módosítási kérelem beadására kizárólag a projektidőszak végéig van lehetőség.

Forrás: Nemzeti Együttműködési Alap