Ezért megérte a nagy színházi hajcihő: 2%-os igazgatói „radikális bércsökkentés” 

Makovich Ilona és csapata egyik unalomig hajtogatott kampányszövege volt, hogy ha majd ők vezetik a várost, mindenféle költségcsökkentéseket vezetnek be annak érdekében, hogy több jusson Vác fejlesztésére, fejlődésére. Ez szlogennek ugyan jó volt, de a valóságba átültetni már nem sikerült az új városvezetésnek.

Matkovichék újabb húzására szinte nincsenek is szavak. A polgármester asszony büszkén írja a Facebook-on, hogy az új színházigazgató jóval kevesebbet fog keresni elődjénél, ezzel azt sugallva, hogy itt nem lesz olyan pénzszórás, mint korábban volt. Ez alapján arra következtethet az olvasó, hogy látható csökkenést vezet majd be Matkovich, így spórolva meg egy jelentősebb összeget a városnak. Végül mindössze 2% lett a nagy elánnal beharangozott „radikális bércsökkentés”. A számok nyelvén ez egészen pontosan azt jelenti: 500 000 forint helyett 490 000 forintos fizetés. Azaz havi bruttó 10 000 forint a nagy városházi spórolás.

Ez az álszent bércsökkentés, a havi bruttó 10 000 forint valójában semmit nem jelent, csak a közösségi médiában mutat jól. Tipikus balliberális, képmutató látványintézkedés ez is. Nem jó semmi másra, csak arra, hogy Matkovich a Facebook-on posztoljon róla. Azonban a város és a váciak semmivel nincsenek előrébb ezzel.