Minden váci iskola friss tájékoztatást kapott a koronavírusról

Az alábbi tartalmú tájékoztató levelet kapta meg minden váci és környékbeli iskola igazgatója a koronavírussal kapcsolatban: "Tisztelt Intézményvezető!

Felhívjuk a figyelmét minden intézményben dolgozónak a higiéniai szabályok fokozott betartására. Kérjük a pedagógusokat, hogy a tanulókkal ismertessék meg a helyes kézmosás szabályait és hangsúlyozzák a rendszeresség és alaposság fontosságát.

A technikai dolgozókat megkérjük, hogy tartsák és tartassák be az intézményekben a WHO ajánlását: rendszeres takarítás és fertőtlenítés a közös helyiségekben vírusölő szer használatával.

Kérjük, hogy az alábbiakról tájékoztassa a szülőket: Ha az intézményből akár csoportosan, akár egyénileg/családosan bármely tanuló az elmúlt időszakban a koronavírussal fertőzött területeken járt, vagy közvetlen kapcsolatba került onnan érkezett személlyel, akkor amennyiben lehetősége van a szülőnek, legalább 2 hétig tartsa otthon gyermekét, ne engedje az iskolába gyermeke és társai érdekében. Erről értesítse az intézményt, így a tanuló hiányzása igazoltnak tekinthető. Tünetek jelentkezése esetén telefonon vegye fel a kapcsolatot háziorvosával!

További információt és tanácsot a koronavírussal kapcsolatban az alábbi ingyenesen hívható zöld számon kaphat: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456. "