Ez nem szilveszteri tréfa: a váci alpolgármester jófejségnek találta dögkeselyűként színpadra lépni

Amikor megláttuk, nem hittünk a szemünknek. Az arányérzék vagy a politikai érzék hiányzik abból a városvezetőből, aki dögkeselyű jelmezben tapsoltatja meg magát?

Hamar elszállt vele a ló. Kár érte. Inotay Gergely a kampányban nem győzte hangsúlyozni, hogy mennyire civilnek tartja magát, de a választás után, amint lehetett, korábbi civil munkahelyét rögtön ott is hagyta, hogy főállású politikusként tolja az MSZP-DK-Momentum-Jobbik szekerét.


Vácon újra lábra kapott a régi vicc: Rákosi Mátyás inkognitóban járja az országot, hogy felmérje, milyen a hangulat. Egy kisvárosban beül a moziba. Elkezdõdik a Híradó, az elsõ tudósításban feltűnik ő maga. A nézők felállnak, ütemesen tapsolva skandálják: Él-jen Rákosi, él-jen Rákosi! Rákosi is feláll, a meghatottságtól mozdulni se tud, amikor valaki hátulról meg­böki, és a fülébe kiabálja: Tapsolj, kopasz, mert elvisz az ÁVO!


Itt most nem a szájzár rendeletre gondolunk, hanem arra a pillanatra, amikor a város aprajának és nagyjának a dögkeselyű jelmezbe öltözött (nem viccelünk, tényleg) frissen kinevezett alpolgármestert kellett megtapsolnia. A vicchez képest annyi a különbség, hogy ez nem egy moziban történt (azt a baloldal már korábban bezárta Vácon), hanem a művházban. Alpolgármester úr színpadi képességeit eddig alulértékelték, de most alpogármesterként végre reflektorfénybe kerülhetett és úszhatott a tapsban. A képből úgy látszik, régóta várta már művészeti tevékenysége ilyen mértékű elismerését.